Έρχεται φορολοταρία 2 εκατομμυρίων τα Χριστούγεννα

Έρχεται φορολοταρία 2 εκατομμυρίων τα Χριστούγεννα
Μηχάνημα POS EUROKINISSI

Τον Δεκέμβριο θα υπάρξει φορολοταρία 2 εκατομμυρίων ευρώ για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης.

Αλλάζει ώστε να γίνει πιο ελκυστική η διαδικασία της φορολοταρίας που αποτελεί μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”, τον Δεκέμβριο θα υπάρξει φορολοταρία 2 εκατομμυρίων ευρώ για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα μοιραστούν τα ποσά και σε πόσους τυχερούς.

Αναφερόμενος στις φορολαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και αν τα μέτρα αρκούν για να νιώσει ο πολίτης τον αντίκτυπο στην τσέπη του, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το “κλειδί” είναι η αύξηση των μισθών. «Μπροστά μας έχουμε μία περίοδο, αρκετά μακρά, που θα έχουμε αυξήσεις μισθών», τόνισε εμφατικά, διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει «όχι επειδή το κράτος θα παρεμβαίνει, αλλά επειδή η αγορά εργασίας και η ζήτηση θα οδηγήσει εκεί».

Σχολιάζοντας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο DBRS είπε ότι αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας. Παράλληλα σημείωσε ότι ο τουρισμός έχει πάει καλά ανακτώντας το 60% του εδάφους σε σχέση με το 2019, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Επίσης οι ενδείξεις είναι ιδιαίτερα θετικές για τη συνέχεια, με τον Αύγουστο να έχει “γράψει” θετικές επιδόσεις με βάση και τις αφίξεις, αλλά και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα δουν μείωση του ΕΝΦΙΑ του 2022, παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, είπε πως θα καταργηθεί μελλοντικά και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Αναφερόμενος στο ιδιωτικό χρέος, αφού υπενθύμισε τη μείωση έως και 75% στην επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει “κούρεμα” χρεών. Όσον αφορά στις 72 δόσεις, είπε πως θα αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα