Εταιρείες Διαχείρισης: Προχωρούν σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Εταιρείες Διαχείρισης: Προχωρούν σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
Ακίνητα στην Αθήνα. Eurokinissi

Ο πλειστηριασμός θα αναστέλλεται, εφόσον ο δανειολήπτης καταθέσει σχετικό αίτημα, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τονίζουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

Οι εταιρείες-μέλητης Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, λαμβάνοντας υπόψητις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες,καθώς και τις ιδιαίτερες περιστάσεις που έχει διαμορφώσει η πανδημία του ιούCovid-19, αναλαμβάνουν συγκεκριμένεςπρωτοβουλίες για την προστασία τωνευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στο πλαίσιοαυτό, συνεκτιμώντας και την επικείμενηυιοθέτηση του νέου Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, σε διαρκή συνεννόηση με τις αρμόδιεςαρχές, αποφάσισαν να προβούν σε αναστολήτων πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστείμέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και αφορούντην 1η κατοικία ευάλωτων οφειλετών.

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν την Παρασκευή οι τράπεζες-μέλη της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Οι οφειλέτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθορίζονται σε αντιστοιχία με τα κριτήρια που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τη χορήγηση επιδόματος στέγασης (Νόμος4472/2017, Υπουργική Απόφαση Δ13οικ.10747/256).

Ο πλειστηριασμόςθα αναστέλλεται, εφόσον ο δανειολήπτης καταθέσει σχετικό αίτημα, συνυποβάλλονταςτα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως θαοριστούν από τη αντίστοιχη Εταιρεία Διαχείρισης. Η διαδικασία υποβολής τουαιτήματος θα καθοριστεί από κάθε ΕταιρείαΔιαχείρισης το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων παροτρύνουν τους δανειολήπτεςνα αξιοποιήσουν τις σημαντικές δυνατότητεςπου παρέχει το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» (Νόμος4714/2020), στο πλαίσιο των πολλαπλών λύσεων ρύθμισης που προσφέρονται για τηδιευθέτηση των οφειλών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα