Εθνική Τράπεζα: Εκδήλωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο LSE

Εθνική Τράπεζα: Εκδήλωση σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο LSE
Εθνική Τράπεζα Shutterstock

Διαδικτυακή εκδήλωση για την οικονομική ύφεση, την ανισότητα και την άνοδο του λαϊκισμού στις ΗΠΑ διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο London School of Economics σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Παίζοντας γκολφ με τον Τραμπ: οικονομική ύφεση, ανισότητα και η άνοδος του λαϊκισμού στις ΗΠΑ» διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE.

Σε τι βαθμό επηρεάζει η οικονομική ύφεση και η αύξηση των ανισοτήτων την άνοδο του λαϊκισμού; Ο Andrés Rodríguez-Pose, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, LSE, ο Δημήτρης Καιρίδης, Βουλευτής και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, θα εξετάσουν την υποστήριξη που απολαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σε τοπικό επίπεδο στις ΗΠΑ ώστε να αξιολογήσουν τη σημασία των παραγόντων αυτών και συγκεκριμένα των διαπεριφερειακών και διαπροσωπικών ανισοτήτων.

Οι ομιλητές θα διερευνήσουν επίσης κατά πόσο αντίστοιχοι παράγοντες επηρεάζουν πολιτικές αλλαγές και σε άλλες χώρες. Τέλος, το πάνελ θα αναλύσει αν αυτές οι επιπτώσεις στην πολιτική είναι πλέον αναπόφευκτες, καθώς και τι μπορεί να γίνει ώστε να μετριαστούν.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Μοναστηριώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, LSE, Μέλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Διευθυντής του LSEE – Έρευνα για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συζήτηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας). Για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/35F402u

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα