Evogreen: Πού στοχεύει η ελληνοαραβική συμμαχία για την κυκλική οικονομία

Evogreen: Πού στοχεύει η ελληνοαραβική συμμαχία για την κυκλική οικονομία

Με ελληνική σφραγίδα και ορίζοντα εξωστρέφειας η Evogreen φιλοδοξεί να αναπτύξει πολυεπίπεδες δράσεις και ειδική τεχνογνωσία σε θέματα κυκλικής οικονομίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, αποδίδοντας σημαντικές υπεραξίες σε έναν κλάδο που θα αποτελέσει και για την Ελλάδα στοίχημα ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Μια ελληνική εταιρία με την καινοτομία στις τεχνολογίες περιβάλλοντος να είναι χαραγμένα στο DNA της απλώνει φτερά στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, με στόχο να αξιοποιήσει το μομέντουμ και να προσφέρει σύγχρονες λύσεις σε θέματα κυκλικής οικονομίας. Ο λόγος για την Polygreen, την εταιρία ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία που παρέχει διεθνώς εδώ και χρόνια ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας. Σε συνεργασία, πλέον, με τη Bee’ah, πρωτοπόρο εταιρία στον τομέα της βιωσιμότητας στη Μέση Ανατολή, προχώρησαν στη δημιουργία της Evogreen. Το σχήμα που τα δύο μέρη ισομερώς συμμετέχουν, αποτελεί την ελληνο-αραβική κοινοπραξία – απάντηση στην μεγάλη πρόκληση της προσφοράς λύσεων στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης του χερσαίου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της προώθησης της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας.

Πριν λίγες μέρες η σύμπραξη αυτή που εδώ και καιρό ζυμωνόταν με συμπράξεις ad hoc σε περιβαλλοντικά έργα στον Κόλπο, «σφραγίστηκε» με επίσημο τρόπο με την υπογραφή της συμφωνίας για την Evogreen, στο Four Seasons Astir Palace Athens, παρουσία της διοίκησης και ανωτάτων στελεχών της Bee’ah και της Polygreen και εκπροσώπων της πολιτείας.

Όπως αναφέρθηκε κατά την εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας από τον. Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Polygreen και τη διοίκηση της Bee’ah «η νέα εταιρεία, μέσα από προηγμένες λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, επεμβαίνει δραστικά και αντιμετωπίζει περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, βοηθώντας τους ωκεανούς να παραμένουν καθαροί. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Bee’ah και η Polygreen, δημιουργούν ένα καινούριο σημείο αναφοράς στον τομέα της περιβαλλοντικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.»

Όπως τονίστηκε σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στην εκδήλωση στον ειδυλλιακό Λαιμό Βουλιαγμένης πεδίο δράσης της Evogreen θα είναι η ευρύτερη περιοχής της Αραβικής Χερσονήσου , η Μέση Ανατολή και ειδικά τα κράτη των ΗΑΕ, της Σαουδικής Αραβίας αλλά και η Αίγυπτος. Επίσης με αιχμή και την «Πράσινη Συμφωνία», το λεγόμενο Green Deal της ΕΕ αλλά και τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου οι «πράσινες» και περιβαλλοντικές δράσεις αποτελούν ένα από τους πλέον βασικούς πυλώνες της, η Ελληνοαραβική κοινοπραξία «βλέπει» ευκαιρίες και στην ΕΕ. Άλλωστε όπως τόνισε τόσο ο κ. Πολυχρονόποπυλος όσο και Khaled Al Huraimel, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Bee’ah υπάρχει «συσσωρευμένη» τεχνογνωσία στο σχήμα, που απλώνεται σε όλους τους επιμέρους κλάδους της κυκλικής οικονομίας, από την ανάκτηση πρώτων υλών, τη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια ή ακόμη και το υδρογόνο. Πρώτη βέβαια προτεραιότητα της νέας εταιρίας είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών στη Μέση Ανατολή, όπου βέβαια πρέπει να διανυθεί μεγάλος δρόμος στα θέματα κυκλικής οικονομίας.

Οι ευκαιρίες στη Μέση Ανατολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από νομικές δεσμεύσεις κράτη όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εντάξει στις προτεραιότητές τους τα θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας. Επίσης η παρουσία στην ευρύτερη περιοχή μονάδων αλουμινίου, τσιμέντου, διυλιστηρίων, αλλά και μεγάλων λιμένων, προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις όπως η Evogreen που έχουν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις περιβαλλοντικής μηχανικής, ανάκτησης πρώτων υλών, παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων και διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων, άξονες που είναι παραπληρωματικοί μια σύγχρονης λειτουργίας των προαναφερθέντων βιομηχανικών μονάδων.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ο . Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen, υπογράμμισε ότι «η ίδρυση της Evogreen αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Polygreen, με ιδιαίτερη περηφάνια, ενώνει τις δυνάμεις της με την Bee’ah, εισφέροντας την τεχνογνωσία και τις υποδομές της προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυό της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μέσα από αυτήν την κοινοπραξία αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ ο οποίος εμβαθύνει και ενισχύει τις διμερείς σχέσεις, ανοίγοντας έναν ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο δρόμο».

Από την πλευρά του η αυτού Εξοχότητα, Salim Bin Mohamed Al Owais, Πρόεδρος της Bee’ah, δήλωσε ότι «η συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους μας και η ίδρυση της Evogreen δείχνει τη δυναμική που μπορεί να έχει η κοινή προσπάθεια εταιρειών από διαφορετικές χώρες, όσον αφορά την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων παγκόσμιας κλίμακας.» Μάλιστα σημείωσε ότι «η Evogreen θα καταστεί πρωτοπόρος στην προώθηση βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο της διαχείρισης θαλάσσιων αποβλήτων, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα