Εντός τροχιάς μέσω των φόρων το ελληνικό πρόγραμμα

ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Τα βήματα για να υπάρξει οριστική συμφωνία. Τι μας περιμένει στη φορολογία. Επιστολή της Κομισιόν προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, χαρακτηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα "εντός τροχιάς"

Το πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε έγγραφο που έστειλε η Commission προς τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο οποίο τονίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι γενικά «εντός τροχιάς».

Εκτός από την παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα, το τηλεγράφημα αναφέρει ότι το πακέτο των έμμεσων φόρων θα αρχίσει να εφαρμόζεται από φέτος με την υιοθέτηση συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Το κείμενο που αποτελεί ουσιαστικά την έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας στα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης και αναφέρει ότι το δημοσιονομικό κενό του 3% του ΑΕΠ (5,4 δις ευρώ) που ήταν και το ζητούμενο της αξιολόγησης καλύφθηκε με μέτρα 1% του ΑΕΠ (1,8 δις ευρώ) από άμεση φορολογία, 1% του ΑΕΠ από αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Το τρίτο 1% του ΑΕΠ καλύφθηκε με επιμέρους παρεμβάσεις ως εξής:

0,2% του ΑΕΠ ( 360 εκ ευρώ ) από την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% με άμεση επίπτωση σε τυποποιημένα τρόφιμα καύσιμα εισιτήρια συγκοινωνιών και κόμιστρα ταξί και μια σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών .

0,2% του ΑΕΠ ( 360 εκ ευρώ ) από την μείωση του μισθολογικού κονδυλίου στο δημόσιο χωρίς όμως να τονίζει από που θα προκύψει αυτή η εξοικονόμηση

0,6 % του ΑΕΠ ( 1,06 δις ευρώ ) από αυξήσεις έμμεσων φόρων και τελών

Στα μέτρα που αφορούν αυξήσεις έμμεσων φόρων & τελών περιλαμβάνονται:

1. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης φυσικό αέριο υγραέριο και κηροζίνη.

2. Η κατάργηση της έκπτωσης 50% του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει για τα Δωδεκάνησα.

3. Η αύξηση του ΕΦΚ σε τσιγάρα και προϊόντα καπνού.

4. Η θέσπιση ΕΦΚ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

5. Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης για ξενοδοχεία άνω των δύο αστέρων και ενοικιαζόμενα δωμάτια με πιστοποίηση πάνω από δύο «κλειδιά»,

6. Η επιβολή ενός μόνιμου φόρου 35% επί των μεικτών κερδών από την εκμετάλλευση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ σε αντικατάσταση του μέτρου της επιβολής πέντε λεπτών στην στήλη για τα τυχερά παιχνίδια του οργανισμού.

7. Η επιβολή ενός τέλους 5% για του συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών διαδικτύου και 10% για την συνδρομητική τηλεόραση.

8. Η αύξηση της φορολογίας στα Distress funds τις εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και τις εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Παράλληλα την έκθεση συμμόρφωσης αναφέρεται και η συμφωνία που υπήρξε για τα κόκκινα δάνεια . ¨Ότι δηλαδή συμφωνήθηκε η πώληση εξυπηρετούμενων και μη δανείων από 1/1/2018 με εξαίρεση δάνεια πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ τα οποία όμως θα απελευθερωθούν από την 1 Ιανουαρίου του 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μνημόνιο 3
SHARE:

24Media Network