Φρένο στην “υπερβολική αισιοδοξία” από τον Φρ. Κουτεντάκη: Δεν μπορούν ζημιές 9 ετών να αποκατασταθούν σε 1-2 χρόνια

Φρένο στην “υπερβολική αισιοδοξία” από τον Φρ. Κουτεντάκη: Δεν μπορούν ζημιές 9 ετών να αποκατασταθούν σε 1-2 χρόνια
Ο Φραγκίσκος Κουντετάκης Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή προειδοποίησε ότι η αποκατάσταση του επιπέδου του εισοδήματος των πολιτών στα πριν την κρίση δεδομένα θα πάρει καιρό. Ο Φρ. Κουτεντάκης συνέστησε προσοχή να υπάρξει «αστοχία» με την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ.

Να βάλει «φρένο» στην «υπερβολική αισιοδοξία» για την πορεία της οικονομίας επιχείρησε ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης παρουσιάζοντας στην Βουλή την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους για το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

«Δεν μπορεί η χώρα μέσα σε ένα-δύο χρόνια να αποκαταστήσει τις ζημιές των εννιά προηγούμενων ετών» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Γραφείου εκτιμώντας ότι η αποκατάσταση του επιπέδου του εισοδήματος των πολιτών στα πριν την κρίση δεδομένα θα πάρει καιρό.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, η χώρα έχει βαριές κληρονομιές» πρόσθεσε ο Φρ. Κουτεντάκης ζητώντας εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Ειδικά για το ζήτημα της εκταμίευσης του ενός δισ. ευρώ που αναμένεται τις επόμενες μέρες, ο Φρ. Κουτεντάκης συνέστησε προσοχή ώστε να μην υπάρξει κάποια «αστοχία» εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα έστελνε ένα «κακό μήνυμα» για την πορεία της χώρας.

Για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και τον νέο νόμο Κατσέλη, ο Φρ. Κουτεντάκης υπογράμμισε ότι το μοντέλο που θα συμφωνηθεί θα πρέπει από την μία να διαχωρίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές από τους υπόλοιπους οφειλέτες κι από την άλλη να δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό ρίσκο. Τέλος, σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κλάδους που διεκδικούν αναδρομικά,παρατήρησε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να δημιουργήσει «δυναμική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα