Γκότσης για Folli Follie: Δεν θα προστατέψουμε κάποιον που έχει παραβεί τον νόμο

Γκότσης για Folli Follie: Δεν θα προστατέψουμε κάποιον που έχει παραβεί τον νόμο
Τα κεντρικά της Folli Follie Folli Follie

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εμφανίστηκε καθησυχαστικός στο Ραδιόφωνο 24/7 για την αγορά - Επεσήμανε ότι η έρευνα για την υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει και ότι τα αποτελέσματά της αναμένονται μέσα σε μερικές ημέρες

Για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie τοποθετήθηκε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Χαράλαμπος Γκότσης.

«Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κινδυνεύει από την υπόθεση. Δεν έχει κινδυνεύσει από άλλα χειρότερα γεγονότα με πολλές εταιρείες. Εμείς ξεκινήσαμε τη δική μας έρευνα για αυτήν την υπόθεση που έχει διεθνείς προεκτάσεις. Από τη μια ζητήσαμε μέχρι αύριο να οριστεί μια τρίτη (ανεξάρτητη ελεγκτική) εταιρεία και να μας δώσει ένα πόρισμα. Παράλληλα ζητήσαμε το ίδιο το fund να προσκομίσει τα στοιχεία, στα οποία βασίστηκε» ανέφερε ο καθηγητής και σημείωσε ότι για όλα αυτά τα βήματα υπάρχει χρονικός προσδιορισμός, κάνοντας λόγο για ζήτημα ημερών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Χαράλαμπος Γκότσης Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Χαράλαμπος Γκότσης

 

«Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τον νόμο. Δεν πρόκειται να προστατέψουμε κάποιον που έχει παραβεί τον νόμο» υπογράμμισε ο κ. Γκότσης και δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθεί στην υπόθεση άπλετο φως και ότι «αν υπάρξουν ευρήματα τα οποία θα ειναι επιβαρυντικά, θα υπάρξουν κυρώσεις. «Έχουμε το προσωπικό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε εξελίξεις» διευκρίνισε.

Σχετικά με την πορεία της κεφαλαιαγοράς και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο κ. Γκότσης δήλωσε: «Το 2017 είχαμε μια καλή χρονιά, σημειώθηκε αύξηση γύρω στο 20%. Το 2018 είχαμε μια καλή πορεία. Σημειώθηκαν μεν κάποιες ποιες ανακατάξεις αλλά δεν προήλθαν από εσωτερικούς παράγοντες. Από ‘κει και πέρα, μετά την επιτυχία των stress tests των τραπεζών, η αγορά ανέκαμψε. Υπάρχει μια αισιόδοξη προοπτική ότι η ελληνική αγορά θα βαδίσει τον δρόμο της».

https://www.mixcloud.com/radiofono247/08052018-χαραλαμποσ-γκοτσησ/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα