Η Μέρκελ και ο Ντράγκι αντάλλαξαν απόψεις με φόντο την Ιταλία

H Ανγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι
H Ανγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι AP

Καγκελαρία και ΕΚΤ δεν επιβεβαίωσαν εάν συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία ή οι προτάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης. Ωστόσο ήδη από χθες η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους και δήλωσε ότι θα περιμένει να συνεργαστεί με τη νέα ιταλική κυβέρνηση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αντάλλαξε σήμερα απόψεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, στο πλαίσιο των τακτικών ανεπίσημων συναντήσεών της με επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, αρνήθηκε να πει αν κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο η Μέρκελ και ο Ιταλός Ντράγκι συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία ή για τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

ADVERTISING

«Δεν πρόκειται για δημόσιες συναντήσεις, ήταν μάλλον για μια ανταλλαγή απόψεων, όπως αυτές που έχει κατά διαστήματα, εμπιστευτικά, με τον κ. Ντράγκι ή άλλους επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την ΕΚΤ για τη συνάντηση.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ορκίσθηκε την Παρασκευή, βάζοντας τέλος σε μήνες πολιτικής αναταραχής, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί, καθώς υπόσχεται να αυξήσει τις δαπάνες, να μειώσει τους φόρους και να αμφισβητήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή από την εφημερίδα Frakfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους, λέγοντας πως η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης δεν πρέπει να μετατρέψει το μπλοκ του ενιαίου νομίσματος σε ένωση αμοιβαιοποίησης του χρέους.

«Θα πλησιάσω ανοικτά τη νέα ιταλική κυβέρνηση και θα εργαστώ μαζί της, αντί να κάνω εικασίες για τις προθέσεις τους», δήλωσε η Μέρκελ στην εφημερίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Καρφί" Γιούνκερ στη Γερμανία: Μην επαναλάβουμε στην Ιταλία τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network