Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή του Ιωνικού Κέντρου – Νέο Κέντρο Πολιτισμού στην Νέα Ιωνία

Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή του Ιωνικού Κέντρου – Νέο Κέντρο Πολιτισμού στην Νέα Ιωνία
Facebook / @Ιωνικό Κέντρο Νέα Ιωνία

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 11 Γενάρη με ποσό 36,49 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Τι θα περιλαμβάνει το έργο.

Η ΤΕΡΝΑ είναι ο ανάδοχος του σημαντικού κτιριακού έργου για το Ιωνικό Κέντρο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Η μεγάλη τεχνική εταιρεία, μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό που διεξήγαγε από το Ιωνικό Κέντρο Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Η δημιουργία του “κέντρου πολιτισμού και νεολαίας” στο Ιωνικό Κέντρο είναι ένα σημαντικό έργο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια (35 μήνες). Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 11 Γενάρη με ποσό 36,49 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Το “Ιωνικό Κέντρο”, πρόκειται να φιλοξενήσει πολύτιμες, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, εγκαταστάσεις, όπως: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας, με Εντευκτήριο κατάλληλου μεγέθους, καθώς και Εστία Φιλοξενίας και Συγκεντρώσεων. Περιλαμβάνει το νέο σχεδιασμό του Πολιτιστικού Κέντρου ως Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας.

Το Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο αναπτύσσεται σε υπόγειους και υπέργειους χώρους., με συνολικό εμβαδόν χώρων περίπου 3.300 τ.μ. Το υποέργο έχει άμεση συσχέτιση με τα λοιπά υποέργα, δεδομένου ότι η εστία φιλοξενίας και συγκεντρώσεων είναι συμπληρωματική – υποστηρικτική δομή του συνεδριακού κέντρου, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που θα είναι σε ελεύθερη χρήση για τους πολίτες.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου και οι προσφορές άνοιξαν στις 4 Οκτωβρίου. Η χρηματοδότηση του έργου είναι καλυμμένη από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Ε.Π.ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Τι θα κατασκευαστεί

Σύμφωνα με το αντικείμενο της μελέτης-κατασκευής περιλαμβάνονται:

  • το νέο σχεδιασμό του Πολιτιστικού Κέντρου ως Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας. Το Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο αναπτύσσεται σε υπόγειους και υπέργειους χώρους., με συνολικό εμβαδόν χώρων περίπου 3.300 τ.μ. Το υποέργο έχει άμεση συσχέτιση με τα λοιπά υποέργα, δεδομένου ότι η εστία φιλοξενίας και συγκεντρώσεων είναι συμπληρωματική – υποστηρικτική δομή του συνεδριακού κέντρου, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που θα είναι σε ελεύθερη χρήση για τους πολίτες.
  • την αποπεράτωση της Εστίας Φιλοξενίας και συγκεντρώσεων (έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός), η οποία αποτελεί συμπληρωματικήδραστηριότητα του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου, με σκοπό να εξυπηρετήσει τη συμμετοχή και παρουσία των συνέδρων, ημεδαπών και αλλοδαπών στο χώρο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων- συνεδρίων.
  • την φύτευση και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βιοκλιματικά κριτήρια, φυσικά ή/και ανακυκλώσιμα υλικά κατά το δυνατόν. Θα επιδιωχθεί το συγκρότημα να λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλού βαθμού ασφαλείας, τόσο χάριν των χρηστών του, όσο και των εγκαταστάσεών του. Στη διαχείριση των απορριμμάτων θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά συστήματα σύμφωνα με τις αρχές της ανακύκλωσης, επίσης, όπου είναι δυνατόν θα χρησιμοποιηθούν δομικά υλικά φυσικά ή ανακυκλωμένα για μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα