Ιστορικό ρεκόρ για το Bitcoin – Έσπασε το φράγμα των 70.000 δολαρίων

Διαβάζεται σε 2'
Bitcoin
Bitcoin iStock

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε στο υψηλό των 70.105 δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως το bitcoin έφτασε ξανά σε υψηλό ρεκόρ την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο εκτινάχτηκε σήμερα το ψ, με την αύξηση της τιμής του να τροφοδοτείται από τις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων, αλλά και από τους επενδυτές που διοχετεύουν χρήματα σε αμερικανικά spot Bitcoin ETFs, δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε στο υψηλό των 70.105 δολαρίων, πριν υποχωρήσει στα 68.317,72 δολάρια (τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης). Υπενθυμίζεται πως το bitcoin έφτασε ξανά σε υψηλό ρεκόρ την Τρίτη 6 Μαρτίου 2024, στα 69.000 δολ. για να υποχωρήσει αμέσως κατά 10%.

«Η αστάθεια καθορίζει τις ανοδικές αγορές bitcoin και το 2024 θα είναι γεμάτο με ξαφνικές και τρομακτικές βυθίσεις της τάξης του 10%-20%» επισημαίνει στο Reuters ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της πλατφόρμας Nexo.

Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει στα νέα ETF τις τελευταίες εβδομάδες και η αγορά λαμβάνει επιπρόσθετη στήριξη από το επερχόμενο «halving» που θα μειώσει τον ρυθμό εξόρυξης bitcoin.

Το νέο ράλι του bitcoin έχει συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, ειδικά το ethereum. To δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο καταγράφει σήμερα άνοδο 1,5% στις 3.943 δολάρια. Από την αρχή της χρονιάς έχει ενισχυθεί περισσότερο από 60%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξήθηκε κατακόρυφα από τις 11 Ιανουαρίου, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία 11 spot bitcoin ETFs.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα