Κατ’ ιδίαν συνάντηση Ντάισελμπλουμ – Τσακαλώτου πριν το Eurogroup

Κατ’ ιδίαν συνάντηση Ντάισελμπλουμ – Τσακαλώτου πριν το Eurogroup

"Τη θέση πως ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της ευρωζώνης", εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ

“Μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα πρέπει σήμερα να δούμε πως θα βρούμε λύσεις”, είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

O επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε επίσης, ότι θα συναντήσει κατ΄ ιδίαν πριν τη συνεδρίαση το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο θα συζητήσει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

“Θα το πάρουμε βήμα-βήμα” είπε χαρακτηριστικά. Εφόσον ο ελληνικός λαός απέρριψε τις παλιές προτάσεις, είπε, το Eurogroup αναμένει νέες, οι οποίες όμως πρέπει να αξιολογηθούν ως αξιόπιστες, επισημαίνοντας ότι ευελπιστεί να βρεθέι λύση. Τέλος είπε ότι “η ευρωζώνη είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για διαφυλάξει τη σταθερότητά της και γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα που αμφισβητεί την αξιοπιστία της ευρωζώνης”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα