Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου μέσω Facebook για το ΑΕΠ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο Χρήστος Σταϊκούρας EUROKINISSI

Αλαζόνας και αμετροεπής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον νυν μετά την επίθεση που δέχτηκε μέσω social media.

Αλαζόνα και αμετροεπή χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, απαντώντας στην δηλητηριώδη ανάρτηση του προκατόχου του για τα στοιχεία του ΑΕΠ για το 4τρίμηνο του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι αν η αρχική εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ διατηρηθεί, τότε κατά το 2ο εξάμηνο του 2019, η ελληνική οικονομία πέτυχε ρυθμό μεγέθυνσης 1,62%. «Υπερέβη, δηλαδή, την προκαταρκτική εκτίμηση για τη μέση επίδοση των χωρών της ευρωζώνης, που ήταν 1,10%, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν 1,25%. Επομένως, πρόκειται για το 2ο εξάμηνο, σε σύνολο δέκα εξαμήνων από το 2015 και μετά, που οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες των μέσων επιδόσεων των χωρών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο υπουργός οικονομικών για να συνεχίσει: «Εάν ο κ. Τσακαλώτος ήταν περισσότερο προσεκτικός και λιγότερο αλαζών και αμετροεπής, θα ερευνούσε τις εξελίξεις των συνιστωσών του ΑΕΠ, όπως ότι η ιδιωτική κατανάλωση διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, οι επενδύσεις ενισχύθηκαν κατά 14,4% και το εξωτερικό ισοζύγιο αυξήθηκε. Το δε ΑΕΠ, σε απόλυτο αριθμό, ανήλθε το 2ο εξάμηνο του 2019, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2ο εξάμηνο του 2011».

Ο κ. Σταϊκούρας κατέληγε λέγοντας «θα του θυμίσουμε, έστω και εάν τον στεναχωρήσουμε, ότι στις προσεγγίσεις του για την ανάπτυξη πάντα έπεφτε έξω».

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ΑΕΠ ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είχε κάνει την επίθεσή του αναρτώντας στην δική του σελίδα στο Facebook: “Aπ' ό,τι μαθαίνω ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 4ο τρίμηνο του 2019. Μάλλον μου είπαν ψέματα γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2.8%. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν. Ένας πιο δύσπιστος από εμένα θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη.

Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος θα έλεγα ότι «Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει», όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1.7%. Ή ότι η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη, όπως έγραφε όταν είχαμε 2.8%. Ή ότι «τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», όπως έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη. Επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σταϊκούρας, Τσακαλώτος
SHARE:

24Media Network