Κορονοϊός – ΔΝΤ: Διαβλέπει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, αλλά ότι η κρίση θα είναι προσωρινή

Κορονοϊός – ΔΝΤ: Διαβλέπει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, αλλά ότι η κρίση θα είναι προσωρινή
Εικόνα αρχείου από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον AP

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορονοϊού θα είναι αρκετά σοβαρός, αλλά και ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

Ο Μάρτιν Μίλεϊσεν, αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος του διεθνούς οργανισμού στρατηγικής πολιτικής και αξιολόγησης, ανέφερε σε podcast του ΔΝΤ πως ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού θα είναι αρκετά σοβαρός, αλλά και ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως μια μακρά επεκτατική περίοδος και υψηλά ποσοστά απασχόλησης σημαίνουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα αντιμετωπίσει το σοκ και πως ο κύριος στόχος για τις κυβερνήσεις θα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 κατά τρόπο που θα προσφέρει εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό σοκ δεν θα είναι μακράς διαρκείας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι Τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μέτρα για να παρέχουν ρευστότητα στις αγορές και να τις κρατήσουν σε λειτουργία και πως ίσως γίνουν περισσότερα πράγματα στη συνέχεια, εφόσον χρειαστούν, αλλά τα βήματα θα πρέπει να συντονιστούν διεθνώς για να ενισχυθεί η επίδρασή τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα