Μάγερ: "Δώστε 90 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"

Μάγερ: "Δώστε 90 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"

Διαβάστε τι δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας

Περίπου 90 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους, για την εξυπηρέτηση και την αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Deutschlandfunk, που δημοσιεύει η Deutsche Welle, ο Μάγερ προειδοποίησε πως "αν η Ελλάδα δεν πάρει αυτά τα χρήματα, τότε είναι γεγονός ότι θα χρεοκοπήσει και θα προκληθεί μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Από αυτήν την άποψη οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες".

Μάλιστα, όπως είπε, στην Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τον Απρίλιο του 2010, όταν η χώρα αντιμετώπισε για πρώτη φορά την απειλή χρέους, ενώ θεωρεί, ότι "συνεχίζει να κινείται στο χείλος της χρεοκοπίας".

Ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας δίνει μεγάλη έμφαση στη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ εκτιμά ότι θα είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη του 50%, όπως μεταδίδει η  Deutsche Welle.

"Η παραίτησή των ιδιωτών από το 50% των απαιτήσεών τους, θα οδηγήσει σε διαγραφή που θα αγγίζει το 70%. Επομένως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ δυναμική".

"Ο δημόσιος τομέας δεν έχει έως τώρα παραιτηθεί από τις δικές του απαιτήσεις, γεγονός που γεννά αμφιβολίες ότι η Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμα φερέγγυα μετά την παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών", είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυξημένα δάνεια για Ελλάδα εισηγείται η Λαγκάρντ

SHARE:

24Media Network