Μελάς: Δεν θα βοηθήσουν την Τουρκία τα μέτρα της Κεντρικής Τράπεζας

Μελάς: Δεν θα βοηθήσουν την Τουρκία τα μέτρα της Κεντρικής Τράπεζας
Φωτογραφία από την Τουρκία AP

Ο καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για την ανησυχία που προκαλεί η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία στην ΕΚΤ, αλλά και στις χώρες που είναι εκτεθειμένες στο τουρκικό χρέος, όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Αγγλία.

“Δε θα βοηθήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, προκειμένου να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της χώρας, που δοκιμάζονται από την ιλιγγιώδη πτώση, τις τελευταίες ημέρες, του εθνικού νομίσματος της γείτονος”.

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή ο καθηγητής Διεθνούς χρηματοοικονομικής και τραπεζικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Μελάς και τόνισε ότι καθοριστικός παράγοντας για την ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας είναι η αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας και η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

“Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία προκαλεί ανησυχία στην ΕΚΤ, αλλά και στις χώρες που είναι εκτεθειμένες στο τουρκικό χρέος, όπως η Ισπανία, η Γερμανία και η Αγγλία”, εκτίμησε ο κ. Μελάς και δημιουργεί έμμεσα προβλήματα στην ελληνική οικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα