Μέτρα στήριξης και για όσους λειτουργήσουν με την μέθοδο click away

Μέτρα στήριξης και για όσους λειτουργήσουν με την μέθοδο click away
Μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Tα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν μερικώς με την μέθοδο του click away θα συνεχίσουν να ευεργετούνται από τα μέτρα στήριξης που ισχύουν για τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο οικονομικών διευκρινίζεται ότι τα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων, όπως έχουν ανακοινωθεί για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με τις αγορές από απόσταση και παραλαβή από το κατάστημα.

Ειδικότερα, όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δικαιούνται για ολόκληρο τον μήνα Δεκέμβριο:

– Να θέσουν όσους από τους εργαζόμενούς τους επιθυμούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες τους. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν εργαζόμενους από το καθεστώς αναστολής – ενέργεια επιτρεπόμενη από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες. 

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα έχουν το δικαίωμα για επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ και αναστολή των δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

– Μείωση ενοικίου 40% για το εμπορικό ακίνητο που στεγάζονται αλλά και για τους εργαζόμενους τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και τα τέκνα τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

– Αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

– Δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα
καταβληθεί τον Ιανουάριο, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.   

Υπενθυμίζεται ότι και για τον 5ο κύκλο  επιστρεπτέας προκαταβολής (η οποία θα λάβει υπ όψιν της το τζίρο Σεπτεμβρίου Δεκεμβρίου) θα ισχύει η συνθήκη ότι από το ποσό που θα προκύψει για κάθε επιχείρηση το 50% θα είναι μη επιστρεπτέο.

– Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα