Μικρό καλάθι για μειώσεις φόρων από τη ΔΕΘ

Μικρό καλάθι για μειώσεις φόρων από τη ΔΕΘ
Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια υγειονομική κρίση που δεν έχει ακόμη τελειώσει. Τι είπε για το πακέτο που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ.

Τον πήχη για την μείωση φόρων χαμήλωσε ξανά σήμερα, Τρίτη (01/09), ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας για την ανάγκη κάλυψης των αναγκών της υγειονομικής κρίσης και της αναγκαίας προσαρμογής για το 2021.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συνέχιση της μείωσης των ενοικίων για τις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι προκρίνεται μια υβριδική λύση. Την παράταση για άλλο ένα μήνα (τον Σεπτέμβριο) της μείωσης κατά 40% του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία, αλλά και φορολογικές απαλλαγές για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι οικειοθελώς θα διατηρήσουν μειωμένα κατά 40% στα μισθώματα που εισπράττουν μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Στο κρίσιμο θέμα αν επίκειται μόνιμη μείωση φόρων για το 2021 ο κ. Σταϊκούρας μετρίασε για άλλη μια φορά τις προσδοκίες, σημειώνοντας κατ’ αρχήν ότι βρισκόμαστε σε μια υγειονομική κρίση που δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες να συμφωνηθεί η δημοσιονομική προσαρμογή για τον επόμενο χρόνο. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε, συγκεκριμένα, ότι παρότι δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένοι δημοσιονομικοί στόχοι ούτε για το 2021, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοσιονομική προσαρμογή, χωρίς βέβαια αυτό, όπως είπε, να σημαίνει περιοριστικά μέτρα. Τόνισε, πάντως, ότι το πακέτο που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ θα είναι ένα μείγμα μόνιμων και έκτακτων ελαφρύνσεων σε συνδυασμό και με ένα πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αλλά και της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας .

Επιπλέον, τόνισε, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν την υγειονομική κρίση, ενώ έθεσε και ως νέα προτεραιότητα την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων με ένα πλέγμα μέτρων και όχι μόνο μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα