Μητρόπουλος: Η απόφαση του ΣτΕ καταργεί τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 23 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 23 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Οι τρεις σημαντικές διαστάσεις που έχει η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε συντάξεις που έγιναν με τον νόμο του 2012, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο

Ως τη “συγκλονιστικότερη δικαστική εξέλιξη” χαρακτήρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος, την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε συντάξεις που έγιναν με τον νόμο του 2012.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, μόνο για όσους προσέφυγαν μέχρι χθες και ότι είναι αμετάκλητη.

Ερμηνεύοντας τη δικαστική απόφαση, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως έχει τρεις σημαντικές διαστάσεις. Καταρχάς, ότι όλες οι συντάξεις, κύριες και επκουρικές, θα πρέπει να γυρίσουν στα επίπεδα προ των περικοπών, δεύτερον ότι εφεξής δεν μπορεί να συντελεστεί καμία περικοπή επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων και τρίτον ότι καταργεί ουσιαστικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Η δικαστική απόφαση, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, λέει ότι δεν πρέπει να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, γιατί την θεωρεί ως μηχανισμό μείωσης συντάξεις και πως εάν η κυβέρνηση υποχρεωθεί να την εφαρμόσει θα πρέπει να βρει τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει τις ρυθμίσεις, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και σχολίασε ότι “μόνο τιμή πρέπει στους δικαστές, που όρθωσαν το ανάστημά τους και έστειλαν μήνυμα στους δανειστές”.

πηγή: mega

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: grexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων

SHARE:

24Media Network