Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: "Να γίνει η πατρίδα μας αυτάρκης στην προστασία των συνόρων της" δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: "Να γίνει η πατρίδα μας αυτάρκης στην προστασία των συνόρων της" δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης
EUROKINISSI

Μέχρι το Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με βάση όσα ανέφερε ο νέος ιδιοκτήτης, εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου.

Μήνυμα για την ανάγκη ανάπτυξης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας με "ορίζοντα" και τις ναυπηγήσεις νέων πολεμικών πλοίων απέστειλε μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), όπου τιμήθηκε ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Γιώργος Προκοπίου.

Παραλαμβάνοντας το ειδικό βραβείο από τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και περιγράφοντας την δραστηριότητα του στη ναυτιλία, χρακτήρισε την επένδυση  που πραγματοποιεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ως μια μικρή ανταπόδοση στην ναυτιλιακή κοινότητα και τον Πειραιά που, όπως είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, (που τον τίμησε και νωρίτερα, χθες, σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΠ), αλλά και στο πολυπληθές ακροατήριο, του πρόσφερε τόσα στα 50 χρόνια δραστηριότητας του στο ναυτιλιακό τομέα.

ADVERTISING

"Εγώ πρέπει να τιμήσω όλους εσάς και τον Πειραιά και τη ναυτιλιακή κοινότητα  και όχι εσείς εμένα" είπε ο κ. Προκοπίου. Επίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι "η σκέψη και η βεβαιότητα που είχα είναι ότι μπορώ να κάνω τον Σκαραμαγκά την αιχμή του δόρατος στις νέες τεχνολογίες". Και το όραμα που έχει είναι "να γίνει η πατρίδα μας αυτάρκης στην προστασία των συνόρων της. Να μην μπορούν να μας βγάλουν από την πρίζα" είπε εμφανώς συγκινημένος και συμπλήρωσε "λες και ο Θεός ένιωσε τη λαχτάρα μου".

Όπως είπε κράτησε ως "επτασφράγιστο μυστικό" την πρόθεσή του να διεκδικήσει τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας.

"Δεν το ήξερε κανείς. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν", ανέφερε. "Είχαμε επτά ημέρες στη διάθεσή μας να ετοιμαστούμε για να καταθέσουμε προσφορά" σημείωσε στην τοποθέτησή του. "Το έκανα για την Ελλάδα", ανέφερε σε φίλους και γνωστούς όταν έγινε γνωστό ότι πλειοδότησε στον διαγωνισμό. "Να μην μπορεί να μας βγάλει από την πρίζα κανείς" σημείωσε χθες το βράδυ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με το πέρας της διαδικασίας πλειοδοσίας, ζήτησε να δει τον Πρωθυπουργό και τόνισε την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να τα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας με το NEWS 24/7 o κ. Προκοπίου δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της νέας χρονιάς δίνοντας σημαντικό στίγμα για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε για τον  κ. Προκοπίου ότι "είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι δεν προερχόταν από τον χώρο της ναυτιλίας... Ένας άνθρωπος που ανοίγει δρόμους, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τα LNG carriers και που σήμερα εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της Γερμανίας".

Πάντως, μέχρι το Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με βάση όσα ανέφερε χθες ο νέος ιδιοκτήτης, εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση χθεσινή ανακοίνωση επισπεύδονται οι διαδικασίες από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσει το γρηγορότερο η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να περιέλθουν στον νέο επενδυτή πλοιοκτήτη Γιώργο Προκοπίου.

Όπως ανακοινώθηκε , ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε χθες νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Νίκου Κουλοχέρη.

Έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό για τα 123 εκατ. ευρώ της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου στην Ειδική Διαχείριση της ΕΝΑΕ Α.Ε., προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι. Επίσης μέχρι την 31η.1.2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και με την υπογραφή των απολύσεων οι εργαζόμενοι θα λάβουν, αυθημερόν, το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση απόλυσης. Το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των διαφορών μισθοδοσίας (35%) στους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ θα καταβληθεί εντός 10 ημερών από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις, Γιάννης Πλακιωτάκης, Χρήστος Σταϊκούρας
SHARE:

24Media Network