Νέα έργα αναβάθμισης για το αεροδρόμιο Χίου

Απογείωση αεροπλάνου (φωτογραφία αρχείου)
Απογείωση αεροπλάνου (φωτογραφία αρχείου) GETTY IMAGES

Νέα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου που αφορούν στην επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού "Όμηρος".

Νέο διαγωνισμό βάζει μπρος το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου. Τα νέα έργα αφορούν στην επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού του Αεροδρομίου "Όμηρος".

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο (21 του μήνα), υπεγράφη το έργο για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης, αναβάθμιση του υφιστάμενου και όλες τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 24,7 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η ΘΕΜΕΛΗ με ποσοστό έκπτωσης 24,79% και ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 32 μήνες.

ADVERTISING

Στο νέο έργο ο προϋπολογισμός με τον ΦΠΑ ανέρχεται σε 11,92 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 9,61 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου αλλά και η αποσφράγιση των προσφορών, ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 28 μήνες. Αυτό σημαίνει πως εφόσον το έργο υπογραφεί εντός του 2022, τότε θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024. Δηλαδή σχεδόν στο ίδιο χρονικό διάστημα με την πρώτη εργολαβία.

Είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ταυτότητα του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση, αναδιαρρύθμιση , επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου και περιλαμβάνει τα υποέργα 3, 4 και 7 της ενταγμένης πράξης στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ με κωδικό ΟΠΣ 5067519.

3ο Υποέργο: Έργα επέκτασης και βελτίωσης του υφιστάμενου κτηρίου αεροσταθμού

Περιλαμβάνει τα έργα επέκτασης και βελτίωσης του υφιστάμενου αεροσταθμού που αφορούν σε υποδομή για την παροχή αεροναυτικών υπηρεσιών, ήτοι το τμήμα των εργασιών αυτών (οικοδομικές, υδραυλικές, η/μ κλπ) που αφορούν στη διαμόρφωση των χώρων εξυπηρέτησης των επιβατών, των γραφείων της ΥΠΑ, των γραφείων ελέγχων κλπ, μη περιλαμβανομένων των εργασιών για χώρους εμπορικών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και αποθήκες τρίτων, εκδοτήρια εισιτηρίων κλπ) και χρήσεων εστίασης.

4ο Υποέργο: Υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης

Αφορά στην υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης και περιλαμβάνει τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες για τους χώρους εστίασης και εμπορικής χρήσης του αεροσταθμού.

7ο Υποέργο: Έργα εκσυγχρονισμού του Π.Ε.Α.

Στο υφιστάμενο κτίριο του Π.Ε.Α. θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης τελειωμάτων και Η/Μ εγκαταστάσεων. Οι κύριες λειτουργίες του Αεροσταθμού, όπως ο έλεγχος εισιτηρίων, ο έλεγχος διαβατηρίων, ο χώρος αναμονής πριν την επιβίβαση, ο χώρος αναμονής των αφίξεων, η διαχείριση των αποσκευών και ο χώρος Υποδοχής Αφίξεων, έχουν μελετηθεί με βάση το νέο εμβαδόν του κτιρίου (1673,27μ2 συνολική δόμηση ισογείου & νέος χώρος σε όροφο για γραφεία 58,74μ2 πέραν των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του δώματος που καλύπτουν επιφάνεια 35,74μ2 και του Π.Ε.Α. με επιφάνεια 20,91μ2) και συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση της υφιστάμενης κατάστασης, τηρώντας παράλληλα τους εγκεκριμένους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποδομές, Αερομεταφορές
SHARE:

24Media Network