Ο Τραμπ έριξε τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια AP

Αναταραχές καταγράφηκαν στα Χρηματιστήρια, μετά από την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μολύνθηκε από το νέο κορονοϊό.

Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της είδησης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 12.689,04 μονάδες με πτώση 0,33%. Στο Παρίσι, ο CAC 40 κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να κλείσει με οριακή άνοδο 0,02% στις 4.824,88 μονάδες.

«Αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νοσήσει σοβαρά, τότε αυτό θα έχει επιπτώσεις στα χρηματιστήρια για μακρά περίοδο. Θέλεις μια λειτουργική κυβέρνηση στις ΗΠΑ όποιες και αν είναι οι προσωπικές απόψεις για τον πρόεδρο. Πρέπει όμως να πούμε ότι η Αμερική δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Υπάρχει ένας αντιπρόεδρος και όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι τις εκλογές» δήλωσε ο οικονομολόγος Ρόμπερτ Χάλβερ.

Σύμφωνα με το euronews, ο ισπανικός IBEX 35 τερμάτισε με κέρδη 0,35% στις 6.754,50 μονάδες, παρά τις ισχυρές απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα. Νωρίτερα στην Ασία αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν τα χρηματιστήρια σε Αυστραλία και Ιαπωνία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network