Οι οδηγίες της Κομισιόν για τον τουρισμό

Οι οδηγίες της Κομισιόν για τον τουρισμό
Μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμιο AP

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού και οδηγίες για τις χώρες της ΕΕ ανακοινώνει η Κομισιόν. Τι ισχύει για αερομεταφορές και εφαρμογές ιχνηλάτησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το πλαίσιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού εκδίδοντας οδηγίες ώστε να γίνει δυνατή η διαμονή σε ξενοδοχεία, η επίσκεψη σε χώρους εστίασης και σε παραλίες με όρους ασφαλείας τους προσεχείς μήνες παρά την παρουσία της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σχέδιο, που παρουσίασε στις Βρυξέλλες η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για την μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή, Μαργκρέτε Βέσταγκερ, η περιλαμβάνει τα κριτήρια και τις φάσεις στις οποίες θα λάβει χώρα η άρση των περιορισμών στην κίνηση εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όπως ανέφερε καθώς η εξάπλωση του ιού περιορίζεται, οι οριζόντιοι περιορισμοί θα πρέπει να αντικατασταθούν με στοχευμένα μέτρα. Η Επιτροπή προτείνει η άρση των περιορισμών αρχικά να ξεκινήσει από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και με την πιθανότητα κάποια μέτρα να χρειαστεί να εισαχθούν εκ νέου εάν απαιτηθεί από την κατάσταση.

Τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα κράτη μέλη κατά την άρση των περιορισμών είναι τα εξής:

-Επιδημιολογικά

-Η δυνατότητα να εφαρμοστούν μέτρα περιορισμού στο ταξίδι, όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί απόσταση

-Oικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες, που δίνουν προτεραιότητα στη διασυνοριακή κυκλοφορία σε βασικούς τομείς δραστηριότητας αλλά και για προσωπικούς λόγους

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Σχεδόν όλα τα ταξίδια έχουν σταματήσει στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα δεδομένου ότι ο τομέας του τουρισμού συμβάλλει σχεδόν στο ένα δέκατο της παραγωγής. Ακόμη και εντός της περιοχής Σένγκεν, όπου τα σύνορα είναι συνήθως “αόρατα”, τουλάχιστον 17 έθνη έχουν θέσει σε εφαρμογή έκτακτους ελέγχους στα σύνορα.

Τα τρία κράτη της Βαλτικής έχουν ήδη αποφασίσει να ανοίξουν ξανά τα σύνορα για τους μεταξύ τους πολίτες από τις 15 Μαΐου, δημιουργώντας μια “φούσκα ταξιδιού” εντός της ΕΕ. Η Αυστρία σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα σύνορά της με τη Γερμανία στις 15 Ιουνίου, ενώ η Ισπανία, που εξαρτάται από τον τουρισμό, εξετάζει την επιβολή περιόδου καραντίνας δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό, ακόμη και όταν αρθούν τα αυστηρά μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα