Πάιατ: Θετικά μηνύματα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πάιατ: Θετικά μηνύματα για επενδύσεις στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Παρασκευή 2 Μαρτίου 20018 (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Αμερικανός πρέσβης προανήγγειλε πως εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ θα γίνουν τα πάντα, ώστε η ΔΕΘ 2018 να είναι η πλέον επιτυχημένη, σημειώνοντας πως δέχεται "πολύ θετικά μηνύματα από τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προτίθενται να συμμετάσχουν και να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες"

Τη σημασία που δίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018, στην οποία θα είναι τιμώμενη χώρα, υπογράμμισε με δηλώσεις του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

«Βλέπουμε τη ΔΕΘ ως το σημαντικότερο γεγονός τοπικά για το 2018. Θα αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία ως ΗΠΑ καθώς θεωρούμε πως αυτό βοηθάει τόσο στην επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και στις επενδύσεις όσο και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην οικονομική επιτυχία που είναι πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ» είπε ο κ. Πάιατ, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως είπε, αυτό το έδειξε τόσο το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στις ΗΠΑ όπου είχε συναντήσεις με επιχειρήσεις. Ακόμη, πολύ θετική ήταν και η ανταπόκριση που πήρε, όπως είπε, και από τον  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και νέο υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Δραγασάκη τον οποίο συνάντησε το πρωί του Σαββάτου στους Δελφούς.

Ο κ. Πάιατ, ανακοίνωσε πως η Πρεσβεία των ΗΠΑ σκοπεύει να κάνει τα πάντα ώστε η ΔΕΘ 2018 να είναι η πλέον επιτυχημένη. Τόνισε πως δέχεται πολύ θετικά μηνύματα από τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προτίθενται να συμμετάσχουν και να βρουν επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ υπογράμμισε πως στον σχεδιασμό της Πρεσβείας η ΔΕΘ δεν είναι κάτι που θα απασχολήσει μόνο το 2018. «Για εμάς δεν είναι μια και έξω. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε τη Διεθνή Έκθεση ως την ομπρέλα για όσα γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι το σημαντικότερο γεγονός στο οποίο θα συμμετέχει η Πρεσβεία φέτος», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος  «Με την Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση η ΔΕΘ του 2018 είναι μια τεράστια ευκαιρία. Θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σηματοδοτήσει τη στροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα και είναι σίγουρα το big think του 2018» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα