Πειραιάς: Εγκαινιάστηκε νέος σταθμός κρουαζιερόπλοιων για 25.000 επιβάτες

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Εγκαίνια νέου σταθμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών της νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Εγκαίνια νέου σταθμού για την εξυπηρέτηση των επιβατών της νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη. (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Εγκαίνια νέου, διεθνή, επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας, συνολικού εμβαδού 5.600 τ.μ., παρουσία στελεχών της κυβέρνησης. "Είναι ο δεύτερος σταθμός μετά τον κεντρικό σταθμό Ακτή Μιαούλη", δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπ. Ναυτιλίας

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα ο δεύτερος διεθνής επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του ΟΛΠ. Ο νέος σταθμός στην πύλη Ε12 θα μπορεί να εξυπηρετεί ημερησίως μέχρι 25.000 επιβάτες.

"Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η κρουαζιέρα είναι ένα κλάδος που αναπτύσσεται ταχύτατα και ότι οι διαχειρίστριες εταιρείες, είναι αυτές που επιλέγουν τα κριτήρια για τη χώρα μας, με βαθμολόγηση της παροχής υπηρεσιών, ως προς την αξιοπιστία, την πληρότητα, την ποιότητα, το κόστος και την ταχύτητα", δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Μουσουρούλης είπε ακόμα ότι ο "διεθνής ανταγωνισμός οξύνεται και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα δεδομένα της αγοράς. Η αύξηση των εσόδων από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου είναι πολυπαραγοντική και ότι χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι να εξετάζουν το τι ακριβώς προσφέρουν οι ανταγωνιστές μας και πώς εξελίσσουν το προσφερόμενο προϊόν".

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του λιμενικού συστήματος που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε οι στόχοι ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου να επιτευχθούν - και ειδικά για την κρουαζιέρα που το όφελος είναι μεγάλο και αναγκαίο προκειμένου χώρα να επιστρέψει ταχύτερα στην ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, είπε ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι κόμβος εξαιτίας του αριθμού των θέσεων και του αριθμού των επιβατών και σε αυτό έχουν επενδυθεί πόροι από όλες τις κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, οι επιβάτες homeporting (με λιμάνι εκκίνησης τον Πειραιά) το πρώτο τρίμηνο φέτος σημείωσαν αύξηση 22,05% και ανήλθαν σε 8.120 έναντι 6.653 το 2012.

Αντίστοιχα οι επιβάτες transit (με λιμάνι διέλευσης τον Πειραιά) παρουσίασαν αύξηση 24,94% και έφθασαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 στους 88.948 έναντι 71.194 το 2012.

Ο νέος διεθνής, επιβατικός σταθμός κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συνολικού εμβαδού 5.600 τμ είναι ο δεύτερος σταθμός μετά τον κεντρικό σταθμό "Ακτή Μιαούλη" και μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμος και ο τρίτος σταθμός του Αγ. Νικολάου για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας.

SHARE:

24Media Network