Ποτάμι: Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Απαιτούμε εθνική συνεννόηση

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του "Ποταμιού", την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του "Ποταμιού", την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, το οποίο 'στο τέλος της ημέρας' θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη - Ντάισλεμπλουμ

Για επιλογή "σύγκρουσης με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς" κάνει λόγο το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη.

"Από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του Εurogroup προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο στο «τέλος της μέρας» θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Δυστυχώς, τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη. Η κυβέρνηση έχει χρέος να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει.

Το Ποτάμι είναι πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό. Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ.Τσίπρα να επιδιώξει την συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, λογική και συναίνεση", αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η στιγμή που ο Βαρουφάκης αφήνει άφωνο τον Ντάισελμπλουμ

Ο Βαρουφάκης πάγωσε τον Ντάισελμπλουμ: Η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα

SHARE:

24Media Network