Ράλι στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Ράλι στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα
Φωτογραφία αρχείου. AP

Σε νέο χαμηλό τα ελληνικά ομόλογα λόγω της άρσης των capital controls. "Βουτιά" και στα ιταλικά, μετά την ανακοίνωση περί συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Συνεχίζεται το ράλι των ελληνκών ομολόγων μετά την απόφαση για πλήρη άρση των capital controls.

Την Πέμπτη η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κάνει νέα βουτιά στο 1,64% με πτώση εννέα μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Οι ενδείξεις για τον τερματισμό του πολιτικού δράματος της Ιταλίας και ο θετικός θόρυβος από το Πεκίνο αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο ώθησαν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ανέκοψαν τη συνεχή πτώση των αποδόσεων των ομολόγων παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 1,1% στις 14.05 (ώρα Ελλάδας), με αιχμή τα κέρδη 1,9% στην Ιταλία, όπου οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ.

Αυτό συνέβη μετά την ανακοίνωση από το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση, παραμερίζοντας την εχθρότητά τους επί σειρά ετών, προκειμένου να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές και τη συνεπαγόμενη οικονομική αβεβαιότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα