Σχοινάς: Δεν γνωρίζω κάτι για συνάντηση κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών στην Αθήνα

Σχοινάς: Δεν γνωρίζω κάτι για συνάντηση κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών στην Αθήνα

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας στα δημοσιεύματα περί έλευσης των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, στην Αθήνα, την Παρασκευή

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό με συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των θεσμών στην Αθήνα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι 19 εκπρόσωποι των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης και οι θεσμοί, χτες και σήμερα βρίσκονται στην Μπρατισλάβα για την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, παρέπεμψε σε δήλωση του ίδιου του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος νωρίτερα είπε ότι δεν ερμηνεύεται αυτή η κίνηση ως αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα καθώς το ίδιο το ΔΝΤ δήλωσε πως παραμένει σε πλήρη συνεργασία με την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις εναπομείνασες αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ο Μ. Σχοινάς δήλωσε πως ο πρόεδρος Γιούνκερ εξήγησε χτες στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ποια είναι η πιθανή διαδικασία για την εξεύρεση λύσης, η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα 19 κράτη μέλη και αυτή περιλαμβάνει τους τρεις θεσμούς.

Τέλος, επανέλαβε τις δηλώσεις του Ζ.Κ. Γιούνκερ στο γαλλικό ραδιόφωνο πως μια συμφωνία είναι αναγκαία και πως η μπάλα είναι τώρα στο ελληνικό γήπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα