Σε "βαθιά ανησυχία" η Κομισιόν μετά την παραίτηση Θεοχάρη

Οι σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαίκής Ένωσης ανεμίζουν με φόντο τον αττικό ουρανό,  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαίκής Ένωσης ανεμίζουν με φόντο τον αττικό ουρανό, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαδικασία επιλογής του διαδόχου του κ. Θεοχάρη

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υπόψη της την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, σημειώνοντας ότι προσβλέπει σε μια «αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Επιτροπής είναι το εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη. Από τον ορισμό του γγ Δημοσίων Εσόδων τον Φεβρουάριο του 2013, ως επικεφαλής μιας ημιαυτόνομης διοίκησης, εντός του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας.

Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων.

Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος Ρεν, πάνω από μία φορά κατά το παρελθόν, αυτό δεν είναι μόνο στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο αυτόνομη διοίκηση εσόδων, όπως επίσης και για τις δεσμεύσεις με στόχο να θεσπιστούν αυστηρές, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για τον ορισμό ανώτατων διοικητών στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με καρφιά έφυγε ο Θεοχάρης: "Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ...Φεύγω με ψηλά το κεφάλι"

Παραιτήθηκε τελικά ο Θεοχάρης. Το ανακοίνωσε ο Στουρνάρας

Η άνοδος και η πτώση του Χάρη Θεοχάρη

SHARE:

24Media Network