Σταϊκούρας: “Τα χρήματα από το SURE σε αναστολές και ασφαλιστικές εισφορές”

Σταϊκούρας: “Τα χρήματα από το SURE σε αναστολές και ασφαλιστικές εισφορές”
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών για τη , δεύτερη, εκταμίευση πόρων, ύψους 728 εκατ. ευρώ, προς την Ελλάδα που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Στην κάλυψη των εθνικών δαπανών που έχουν γίνει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών θα κατευθυνθούν τα έξτρα χρήματα από το πρόγραμμα SURE που έλαβε η χώρα σήμερα σύμφωνα με όσα ανέφερε με δήλωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε για τη σημερινή, δεύτερη, εκταμίευση πόρων, ύψους 728 εκατ. ευρώ, προς την Ελλάδα που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα SURE περιλαμβάνει χαμηλότοκα δάνεια που πηγαίνουν για τη στήριξη της απασχόλησης.

«Λιγότερο από δέκα μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα “δίχτυ προστασίας” των εργαζομένων μέσω του Προγράμματος SURE, και εννέα μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, και τη δεύτερη εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταικούρας και προσθέτει:

«Η εκταμίευση ύψους 728 εκατ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώνεται η καταβολή των 2,7 δισ. ευρώ που είχαν συνολικά εγκριθεί για τη χώρα μας, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στήριξης της απασχόλησης.

Ενώ, η Κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE.

Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Η Κυβέρνηση αξιοποιεί, και θα συνεχίσει να αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα, τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να περιορίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό σημείο εκκίνησης για τη μετα-κορονοϊό εποχή και την πορεία ανάκαμψης της χώρας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα