Στήριξη των Οικονομιών χωρίς όρους ζητά από τον ΕΜΣ η Ιταλία

Στήριξη των Οικονομιών χωρίς όρους ζητά από τον ΕΜΣ η Ιταλία
Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε Eurokinissi

Οικονομική βοήθεια άνευ προϋποθέσεων στις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου ζητά η ιταλική κυβέρνηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας τάσσεται υπέρ της πρότασης να επιτραπεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) να χορηγήσει οικονομική υποστήριξη, χωρίς μακροοικονομικά προαπαιτούμενα, στις οικονομίες της ευρωζώνης που δέχονται ανεπανόρθωτο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μετέφερε στο πρακτορείο Reuters κυβερνητική πηγή από τη γείτονα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται, μεταξύ άλλων, εξετάσουν αργότερα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που θα έχει προγραμματιστεί εντός της ημέρας, την πρόταση που έχει ήδη υποβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αξιοποιηθεί ο ΕΜΣ για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου στην οικονομία.

“Χρειαζόμαστε όλους τους διαθέσιμους πόρους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΕΜΣ, αλλά χωρίς προϋποθέσεις” σε μακροοικονομικό επίπεδο, ανέφερε η πηγή. Η Ρώμη τάσσεται ούτως ή άλλως υπέρ της πρότασης έκδοσης ενός κοινού ευρωπαϊκού ομολόγου που θα ενισχύσει τις πληγείσες οικονομίες, συμπλήρωσε η ανώνυμη, πλην υψηλόβαθμη, πηγή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα