Στουρνάρας: Στο 4% η ύφεση στην Ελλάδα το 2020

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας EUROKINISSI

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ύφεση της τάξης του 10% προβλέπουν πως το lockdown θα έχει διάρκεια 3-4 μηνών, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει.

Στην εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο περίπου 4% το 2020 προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο "Ανεφοδιάζοντας την Οικονομία: Ο ρόλος των Τραπεζών στην εποχή του Covid-19" ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 4% το 2020.

Επίσης, ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις οι οποίες κάνουν λόγο για ύφεση της τάξης του 10% προβλέπουν πως το lockdown θα έχει διάρκεια 3 – 4 μηνών, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει.

Σύμφωνα με το ακραίο σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος η ύφεση αναμένεται να φτάσει στο 8%.

Επιπλέον, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως η κρίση θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα NPLs στην Ελλάδα, τα οποία και θα δούμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στουρνάρας, Κορονοϊός, Covid-19, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες
SHARE:

24Media Network