Τον έπιασε η καλοσύνη τον Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες

Τον έπιασε η καλοσύνη τον Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες
©2014 KAVEH SARDARI

"Κατανοητή" η καθυστέρηση που υπάρχει στη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες εξέφρασε προσερχόμενος την Πέμπτη (14/01) στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικά με τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά είναι «κατανοητή», ενώ σχολίασε ότι έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν καθυστερήσεις με την Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε ανέφερε ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων βήμα-βήμα, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Τέλος, ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει διάρκεια, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει άμεσο ζήτημα ρευστότητας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network