Ισχυρή Κυπριακή αλυσίδα ανακοινώνει 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 4'
Amyth Super Paradise
Amyth Super Paradise

Η Thanos Hotels & Resorts επενδύει στη χώρα μας με την ανάπτυξη ενός νέου ξενοδοχειακού concept, ξεκινώντας από τη Μύκονο, ενώ θα παρέχει και υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχείων.

Μια από τις πλέον επιτυχημένες, παραδοσιακές ξενοδοχειακές αλυσίδες της Κύπρου, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της ένα από τα εμβληματικότερα ξενοδοχεία της Μεσογείου, ανακοίνωσε σημαντικά επενδυτικά πλάνα για τη χώρα μας.

Η Thanos Hotels & Resorts της οικογένειας Μιχαηλίδη, λειτουργεί ήδη από πέρυσι ένα μικρό ξενοδοχείο στο νησί της Μυκόνου, με το οποίο και εγκαινίασε ένα νέο brand concept, το οποίο πλέον αποφασίζει να επεκτείνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Την ίδια ώρα ο όμιλος «βάζει στα σκαριά» την ανάπτυξη στη χώρα μας ενός ξενοδοχείου που θα λειτουργεί κάτω από το κορυφαίο της brand «Anassa», ενώ ξεκινά και τη δραστηριότητα της στο χώρο της διαχείρισης ξενοδοχείων.

Αναλυτικά η Thanos Hotels and Resorts, παρουσίασε επενδυτικό πλάνο με ορίζοντα 3ετίας με στόχο να ανοίξει 10 νέα ξενοδοχεία στη χώρα μας. Το 2023 ο όμιλος επέλεξε τη Μύκονο για να παρουσιάσει ένα νέο ξενοδοχειακό concept, τα Amyth Hotels. Tο πρώτο ξενοδοχείο λειτουργεί από τον πέρυσι τον Απρίλιο στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου, ενώ τον Μάιο του 2024 θα ανοίξει ένα νέο Amyth στη δημοφιλή περιοχή του Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Η επένδυση στον Άγιο Στέφανο ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ, ενώ η επέκταση του το 2026 με 22 επιπλέον δωμάτια θα κοστίσει επιπλέον 5 εκατ. ευρώ. Ήδη βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο των ξενοδοχείων και σε άλλες ελληνικές τοποθεσίες.

Τα Amyth της Μυκόνου στοχεύουν – σε αντίθεση με την πλειονότητα των ξενοδοχείων στο νησί – να παρέχουν χαλάρωση και ιδιωτικότητα στην πελατεία τους, λειτουργώντας ως «ησυχαστήρια», με πολυτελείς υπηρεσίες και παροχές.

Amyth Agios Stefanos

Δημιουργία ελληνικού «Anassa»

Μεγάλη επιθυμία του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα τη «ναυαρχίδα» του, το Anassa, κίνηση η οποία θα θέσει νέα standards για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην ελληνική αγορά. Το ξενοδοχείο 5* plus αστέρων Anassa λειτουργεί στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο από το 1998 και έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Μεσογείου.

B2B με Hotel Management και Consulting

Ο Όμιλος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα παρέχει στην ελληνική αγορά αναβαθμισμένες υπηρεσίες hotel management μέσω συνεργασιών με asset owners αλλά και με υφιστάμενους ξενοδόχους. Το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του.

Κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη του εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με πιο πρόσφατο έργο το εμβληματικό ξενοδοχείο Berengaria στην Κύπρο, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης και συζητήσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων και στην Ελλάδα.

CEO Θάνος Μιχαηλίδης
CEO Θάνος Μιχαηλίδης

Αναφερόμενος στο στρατηγικό επενδυτικό πλάνο εισόδου στην ελληνική αγορά, ο CEO του ομίλου, κ. Θάνος Μιχαηλίδης σχολίασε: «Μετά από 50 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας της Κύπρου, αξιολογήσαμε τη θετική πορεία του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η είσοδός μας στην ελληνική αγορά με το Amyth της Μυκόνου στον Άγιο Στέφανο, αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της επιχειρηματικής μας διαδρομής. Άλλωστε η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά μας».

Σήμερα ο όμιλος των Thanos Hotels διαθέτει χαρτοφυλάκιο 8 ξενοδοχειακών μονάδων 5*plus αστέρων: 6 στην Κύπρο (Anassa, Αntasia, Annabelle, Αlmyra, Berengaria, Amyth of Nicosia), και 2 στην Ελλάδα, στη Μύκονο. Η δυναμική των κλινών του Thanos Hotels and Resorts ξεπερνά τις 900 κλίνες σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο Όμιλος είναι αποκλειστικά κυπριακών συμφερόντων και διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα