Volotea: Πάνω από 1,6 εκατομμύρια θέσεις για Ελλάδα το 2024

Διαβάζεται σε 4'
Τουρίστρια
Τουρίστρια ISTOCK

Και νέο ρεκόρ αναμένεται να σπάσει φέτος η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, σχεδιάζοντας σχεδόν 9.500 πτήσεις για τη χώρα μας, τόσο από το εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Περί τα 1,6 εκατομμύρια θέσεις, σχεδιάζει να διαθέσει για ταξίδια στην Ελλάδα το 2024 η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea, αριθμός ρεκόρ από το 2012 που πραγματοποίησε τα πρώτα δρομολόγια της στη χώρα μας. Η αύξηση των θέσεων σε σχέση με πέρυσι είναι 14% και θα αφορά σχεδόν 9.500 πτήσεις, σε 70 δρομολόγια, ενώ και το προσωπικό της εταιρείας θα αυξηθεί κατά σχεδόν 14%.

Όπως ανακοίνωσε η Volotea, στην Αθήνα, σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της προσφέροντας πάνω από 20 δρομολόγια και διαθέτοντας ρεκόρ 835.000 θέσεων, αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2023.

Ο αερομεταφορέας παρέχει ένα ευρύ φάσμα συνδέσεων από το αεροδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε διεθνείς προορισμούς, όπως η Ισπανία (Μπιλμπάο), η Ιταλία (Ανκόνα, Μπάρι – νέα βάση το 2024, Κάλιαρι, Νάπολη, Παλέρμο, Βενετία και Βερόνα), Γαλλία ( Μπορντό, Βρέστη – νέα βάση το 2024, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Στρασβούργο και Τουλούζη), Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ) και εντός Ελλάδας (Ηράκλειο/Κρήτη, Μύκονος και Σαντορίνη).

Υψηλές επιδόσεις το 2023

Η Volotea, πέτυχε αποτελέσματα ρεκόρ στην Ελλάδα το 2023, με τη βάση της στην Αθήνα να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας στη χώρα. Πέρυσι, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε περισσότερες από 8.500 πτήσεις, διατηρώντας μέσο συντελεστή φόρτου θέσεων 93% και συνέχισε τη συνεργασία της με την Aegean Airlines επεκτείνοντας τις πτήσεις κοινού κωδικού σε 95 δρομολόγια. Το 2023, η Volotea μετέφερε στην Ελλάδα τον αριθμό ρεκόρ των 1,3 εκατομμυρίων επιβατών, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από τα τέλη του 2023, διατηρούσε στόλο δύο αεροσκαφών με έδρα τη χώρα μας και απασχολούσε προσωπικό άνω των 70 ατόμων.

Η Αθήνα, ως η κύρια επιχειρησιακή βάση της αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Volotea το 2023, με μέσο συντελεστή φόρτωσης θέσεων 95% και βαθμολογία OTP15, που αντιπροσωπεύει την έγκαιρη απόδοση, που ξεπερνά το 70%. Περίπου οι μισές πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας πραγματοποιήθηκαν από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ ένα σημαντικό 65% της χωρητικότητας 680.000 θέσεων στην Αθήνα αφορούσε δρομολόγια που την συνέδεαν με διάφορα νησιά. Το 2023, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε σχεδόν 645.000 επιβάτες από το αεροδρόμιο της Αθήνας, αντικατοπτρίζοντας σημαντική αύξηση 28% σε σύγκριση με το 2022. Πέτυχε επίσης ποσοστό ικανοποίησης πελατών κοντά στο 90% μεταξύ των πελατών που ήταν εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Megavolotea.

Ισχυρή συνεργασία με την Aegean

Η παρουσία της Volotea στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σημαντικά από το 2012, με την ίδρυση της βάσης της στην Αθήνα το 2018 και την επιτυχημένη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας με την Aegean Airlines το 2021. Η συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών επεκτάθηκε σημαντικά το 2023, με τον αριθμό των πτήσεων κοινού κωδικού να επεκτείνεται σε 95 διαδρομές.

Ο Carlos Muñoz, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Volotea, σε δήλωση του τόνισε: «Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Volotea στην Ελλάδα. Μεταφέραμε το ρεκόρ του 1,3 εκατομμυρίων επιβατών, επεκτείναμε το δίκτυο δρομολογίων μας και πετύχαμε ένα εντυπωσιακό ποσοστό ολοκλήρωσης πτήσεων 99%. Η βάση μας στην Αθήνα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, με σημαντική αύξηση 28% στον αριθμό των επιβατών και ποιοτική επιχειρησιακή απόδοση, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης πελατών. Καθώς στοχεύουμε στο 2024, δεσμευόμαστε να σπάσουμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ στην Ελλάδα, με αύξηση χωρητικότητας 14%, με την εισαγωγή νέων δρομολογίων και τη δημιουργία πρόσθετων ευκαιριών θέσεων εργασίας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε τα ταξίδια προσβάσιμα και βολικά για τους Έλληνες ταξιδιώτες, διασφαλίζοντας ότι απολαμβάνουν βελτιωμένες συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη και μπορούν να εξερευνήσουν την ήπειρο αβίαστα μέσω των ανταγωνιστικών μας τιμών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα