Τσακαλώτος: Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη

Τσακαλώτος: Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπαϊντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σοβαρές επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μεσοπρόθεσμη βάση εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην Υπουργός Οικονομικών (2015-2019) σε μία συζήτηση με τον δημοσιογράφο, Άρη Ραβανό στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Κ. Τσακαλώτος συμφώνησε ότι φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα. «Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη,» ανέφερε όμως χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό σκέλος της πολιτικής Μπαϊντεν, ως «μια θετική εξέλιξη.» Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπαϊντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη. «Η Ευρώπη πάλι καθυστερεί και πάλι έπεται των εξελίξεων,» τόνισε ο πρώην Υπουργός. Και συμπλήρωσε ότι ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις.

Οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου στην Ευρώπη παραμένουν. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουν να εξομαλύνουν αυτές τις διαφορές, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα