Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού της Ευρώπης για την Ελλάδα

Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού της Ευρώπης για την Ελλάδα
Χειμώνας στα Μετέωρα Eurokinissi

Η χώρα μας βραβεύτηκε για τις επιδόσεις της στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων.

Το βραβείου του «Κορυφαίου προορισμού της Ευρώπης» κέρδισε η Ελλάδα στα ετήσια βραβεία του World Travel Awards, τα αποκαλούμενα και ως «Όσκαρ του Τουρισμού». Ο θεσμός ιδρύθηκε το 1993 για να αναγνωρίσει, να επιβραβεύσει και να τιμήσει την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Η χώρα μας απέσπασε αυτή τη διάκριση για τις επιδόσεις της στον τουρισμό και την οικονομία, ενώ βραβεία απέσπασαν και πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας ψηφίστηκε ως «Κορυφαίος Προορισμός της Ευρώπης για Παραλίες» και οι Αζόρες ως ο «Κορυφαίος Προορισμός Περιπέτειας της Ευρώπης». Το αυτοκρατορικό μεγαλείο της Μόσχας αναγνωρίστηκε με το βραβείο για τον «Κορυφαίο προορισμό Πόλης της Ευρώπης».

Στον τομέα της φιλοξενίας, το Sani Resort, στην Χαλκιδική ψηφίστηκε ως το «Leading Family Resort της Ευρώπης», το Çırağan Palace Kempinski, στην Κωνσταντινούπολη ψηφίστηκε «Κορυφαίο ξενοδοχείο της Ευρώπης», ενώ το Forte Village Resort της Σαρδηνίας έλαβε τη διάκριση ως «Κορυφαίο θέρετρο της Ευρώπης».

Στον τομέα των αερομεταφορών, η British Airways απέσπασε τη διάκριση ως η «Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία της Ευρώπης» καθώς και την «Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία της Ευρώπης – Πρώτη Θέση», η Air France ψηφίστηκε ως η «Κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης – Business Class», ενώ η Lufthansa ονομάστηκε «Κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης – Οικονομική θέση». Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης κέρδισε το βραβείο ως το «Κορυφαίο αεροδρόμιο της Ευρώπης».

Σε δήλωση του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη διαχείριση της πανδημίας, τα ιατρικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα και απέδειξε στον πλανήτη ότι είναι ο ομορφότερος αλλά και ο ασφαλέστερος προορισμός. «Το διεθνές αυτό βραβείο για το 2021, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πλέον στον Τουρισμό κάνουμε πρωταθλητισμό ποιότητας και ταξιδιωτικής εμπειρίας. Η Ελλάδα θα έχει φέτος τουρισμό και τον Νοέμβριο, οι επαγγελματίες του χώρου πρέπει να ετοιμάζονται για ένα ισχυρό 2022».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version