Χρ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης

Χρ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης
Κατάστημα της Τράπεζας Πειραώς Nikos Libertas / SOOC

"Για να λειτουργήσει αρμονικά ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με διανεμητικό χαρακτήρα, είναι καίριο να εξασφαλισθεί η διασπορά του ασφαλιστικού κινδύνου και στους τρείς πυλώνες του συστήματος", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργανώνει η Ελληνική Ενωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, ως έναν αξιόπιστο και σύγχρονο θεσμό, τον οποίο στηρίζει η Πειραιώς και ήταν μάλιστα η πρώτη Τράπεζα που ίδρυσε Επαγγελματικό Ταμείο για τους εργαζομένους της.

Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επαγγελματική διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών και η στρατηγική αυτή έχει αποδώσει καρπούς. Όπως είπε, τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση ενισχύθηκαν κατά 1 δισ. το 2021, στα 3,4 δισ. ευρώ ενώ η τράπεζα διαθέτει μερίδιο αγοράς της τάξης του 18% στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.

Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου INTIME NEWS


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς επισήμανε ότι για να λειτουργήσει αρμονικά ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με διανεμητικό χαρακτήρα, είναι καίριο να εξασφαλισθεί η διασπορά του ασφαλιστικού κινδύνου και στους τρείς πυλώνες του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι σημαντική καθώς, τόσο η δομή όσο και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους, όπως η ενισχυμένη εποπτεία, η διαφάνεια, η ενεργός συμμετοχή εργοδότη και εργαζομένων, τα καθιστούν αξιόπιστη επιλογή.

Όσον αφορά στην τράπεζα, ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι «υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα μετασχηματισμού, μέσω του οποίου έχουμε ενισχύσει τα κεφάλαιά μας, έχουμε μειώσει δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η Τράπεζα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στη δυναμική πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα σημαντικά επιτεύγματα της Τράπεζας το 2021 απελευθερώνουν την αναπτυξιακή μας δυναμική και την εμπορική μας ισχύ, ενώ διατηρούμε ισχυρή ρευστότητα, με ενίσχυση της καταθετικής μας βάσης και διατήρηση ικανοποιητικής σχέσης δανείων προς καταθέσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα