ΥΠΟΙΚ: Καμία συζήτηση για νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ

ΥΠΟΙΚ: Καμία συζήτηση για νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικώων Ευκλείδης Τσακλώτος εισέρχεται στο ξενοδοχέιο "Hilton" για την συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου τις περί του αντιθέτου πληροφορίες. Την Τετάρτη η επόμενη συνάντηση με τους δανειστές. Ποιοι συμμετείχαν στη διερευνητική συνάντηση της Δευτέρας. Όλα τα πρόσωπα

Καμία συζήτηση για νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ δεν έγινε στην πρώτη συνάντηση μεταξύ οικονομικού επιτελείου και δανειστών, τη Δευτέρα, όπως διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας την έκβαση του πρώτου – διερευνητικού – ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, μέσω του οποίου «εγκαινιάστηκε» ο τελευταίος και πιο καθοριστικός γύρος της διαπραγμάτευσης.

«Στη σημερινή συνάντηση δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ», υποστηρίζουν οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, όπως γνωστοποίησαν οι ίδιες πηγές, η επόμενη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, κατόπιν αιτήματος των τελευταίων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, ώστε και οι δύο πλευρές να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστούν για την ουσία της διαπραγμάτευσης.

Στη συνάντηση της Δευτέρας μετείχαν – από την πλευρά των θεσμών – οι: Declan Costello και Chris Allen  (Κομισιόν), Delia Velculescu, Iva Petrova και Wes McGrew (ΔΝΤ), Rasmus Ruffer και Giovanni Callegari (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) καθώς και ο Nicola Giammarioli (ESM).

Μοναδική απουσία, εξηγούν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκείνη του Gabriele Giudice που βρίσκεται στο δρόμο για την Ελλάδα. «Η αναφορά των ονομάτων γίνεται με αφορμή δημοσιεύματα ότι στη συνάντηση δεν παρέστη το ΔΝΤ», τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Σήμερα είχαμε μία εισαγωγική συνάντηση. Μιλήσαμε και για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την άλλη Δευτέρα και για τον οδικό χάρτη προς τις 22/04, στο Eurogroup. Πότε θα τελειώσουμε το ένα πράγμα, για να αρχίσει το άλλο, για να ξεκινήσει το τρίτο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνάντησης της Δευτέρας στο γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, η διάρκεια της οποίας μετά βίας πέρασε τη μία ώρα.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο υπουργός Οικονομικών έλαβε αποστάσεις από τις διαρροές του ιστότοπου Wikileaks για τις «καυτές» συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου, δηλώνοντας, μετά το τέλος της συνάντησης και μετά από σχετική ερώτηση, εάν το θέμα συζητήθηκε σήμερα, «καθόλου. Δεν το ανέφεραν εκείνοι, δεν το ανέφερα και εγώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα