ΑΣΟΕΕ: Άνδρο βίας και ένοπλων επιθέσεων

ΑΣΟΕΕ: Άνδρο βίας και ένοπλων επιθέσεων

Ένοπλη επίθεση με μαχαίρι, με σκοπό τη ληστεία δέχτηκε φοιτητής έξω από την κεντρική πύλη εισόδου της ΑΣΟΕΕ. Καθηγητές καταγγέλλουν φαινόμενα ανεξέλεγκτης βίας. Μιλούν για καλοστημένο ληστρικό παζάρι. Αδύνατον να προστατευτούν οι φοιτητές

Νέο κρούσμα βίας καταγγέλλει ο σύλλογος των διδασκόντων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πλέον απευθύνει έκκληση, προκειμένου να ληφθούν τα ααπραίτητα μέτρα από την πολιτεία για την προστασία των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκε ένοπλη ληστεία με μαχαίρι σε βάρος διδακτορικού φοιτητή,  στην πύλη του πανεπιστημίου επί της οδού Μαυροματαίων.

εγκληματικότητα τυλίγει πια ασφυκτικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι δράστες αποθρασύνονται" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι πριν από λίγο καιρό έλαβε χώρα παρόμοιο περιστατικό σε χώρο εργαστηρίου εντός του Πανεπιστημίου.

Οι διδάσκοντες καταγγέλλουν ακόμη ότι έμποροι γύρω από το Ίδρυμα το έχουν μετατρέψει σε "ένα άθλιο τριτοκοσμικό παζάρι", ενώ "οι ληστρικές επιθέσεις, οι παρενοχλήσεις και η εξαθλίωση, έγιναν για πολύ καιρό ανεκτά από την πολιτεία".

"Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θυμίζει πια πανεπιστήμιο, η δημόσια εικόνα του είναι αποκρουστική, έχει παραδοθεί στον φόβο και στην εγκληματικότητα, διώχνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μακριά και απελπίζει τους εργαζόμενους", αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Και καταλήγει με τη φράση: "Δεν είναι ανάγκη να χυθεί πρώτα αίμα για να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι το εκρηκτικό πρόβλημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο  Αθηνών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξωπανεπιστημιακές μαφίες στις φοιτητικές εστίες

Πυροβόλησαν φοιτητές του ΕΜΠ

SHARE:

24Media Network