Δωρεάν από το Σεπτέμβριο τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

ΑΘΗΝΑ-Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν.1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών" (Α΄182)».(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν.1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών" (Α΄182)».(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα μοιράζεται δωρεάν νέο υλικό για την ξενόγλωσση εκπαίδευση

Δωρεάν βιβλία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών θα μοιράζονται από τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, σχετικά με το κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα μοιράζεται δωρεάν στους μαθητές το εκπαιδευτικό υλικό που απαιτείται. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν θα αγοράζονται τα υπάρχοντα ξενόγλωσσα βιβλία αλλά θα ετοιμαστούν νέα εγχειρίδια για την ξενόγλωσση εκπαίδευση.

ADVERTISING

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το υφιστάμενο καθεστώς και επισήμανε ότι δεν μπορεί το Δημόσιο να συναλλάσσεται με εμπόρους. Επιπλέον, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα παρουσιαστεί το πλήρες πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

SHARE:

24Media Network