Έντονος προβληματισμός στους δασκάλους για τo άνοιγμα των σχολείων

Δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι
Δημοτικό σχολείο στο Παγκράτι EUROKINISSI

Οι δάσκαλοι θεωρούν ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων πάρθηκε αβασάνιστα και καθορίζουν την περαιτέρω στάση τους.

Ανάστατοι είναι ανά την Ελλάδα δάσκαλοι με την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία από τις 11 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έτσι ώστε ο κλάδος να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Προσώρας κυριαρχεί η αγωνία και η απογοήτευση. Αγωνία γιατί αν εξαιρέσει κανείς την απόφαση για testing στους εκπαιδευτικούς και το μέτρο της περιοδικής αναχώρησης των μαθητών, ουσιαστικά η πολιτεία ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει κανένα άλλο ουσιαστικό μέτρο, όπως θα ήταν η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Απογοήτευση διότι το Υπουργείο δείχνει να κινείται σε άλλο μήκος κύματος από τις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

Εκτός αυτού, οι εκπαιδευτικοί προβληματίζονται ιδιαίτερα για τις τελευταίες μελέτες και τα τελευταία ευρήματα, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, που δείχνουν ότι ο ιός μεταδίδεται με ταχύτητα ακόμα και στα μικρά παιδιά, άσχετα από το γεγονός ότι τα παιδιά δεν νοσούν, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, σοβαρά.

Με δεδομένα όλα αυτά, και έχοντας στα υπόψιν ότι η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει υποχωρήσει στη χώρα, οι δάσκαλοι φοβούνται ότι πολύ σύντομα τα σχολεία θα κλείσουν εκ νέου, οπότε το βιαστικό άνοιγμα ίσως να μην αποτελεί την κατάλληλη λύση.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΟΕ δεν σκέφτεται, προς το παρόν τουλάχιστον, την επιλογή της απεργίας. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να βρεθούν μαζί με τα παιδιά αλλά κάτω από καλύτερες και πιο ασφαλείς συνθήκες (για τους ίδιους και τους μαθητές). Συμπεραίνουν όμως ότι για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση αδιαφορούν για τις αιτιάσεις τους.

Τέλος, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η επιλογή της νομικής προσφυγής έτσι ώστε το άνοιγμα των σχολείων να ματαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: σχολεία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network