Επιστολή γονέων 26ου γυμνασίου Αθηνών: Το Κολωνάκι δεν χάνει το σχολείο του-Διαφωνούν μαθητές και σύλλογος γονέων

Επιστολή γονέων 26ου γυμνασίου Αθηνών: Το Κολωνάκι δεν χάνει το σχολείο του-Διαφωνούν μαθητές και σύλλογος γονέων
Σχολείο στην Αττική eurokinissi

Γονείς παιδιών που φοιτούν στο 26ο γυμνάσιο Αθηνών τονίζουν ότι είναι σύμφωνοι στο να μετατραπεί το σχολείο σε Πειραματικό. Αντιδρούν με επιχειρήματα γονείς και ο σύλλογος γονέων.

Από γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

“Τις τελευταίες μέρες, με έκπληξη, παρακολουθούμε δημοσιεύματα με τα οποία διάφοροι φορείς ισχυρίζονται πώς το Κολωνάκι χάνει το σχολείο του.

Είμαστε γονείς μαθητών που φοιτούν στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Η διεύθυνση μονίμου κατοικίας μας είναι εκτός του χωροταξικού ορίου που ορίζεται για την φοίτηση των παιδιών μας στο εν λόγω Γυμνάσιο.

Ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών που φοιτούν στο 26ο Γυμνάσιο είναι εκτός αυτών των χωροταξικών ορίων.

Το 26ο Γυμνάσιο δεν είναι σχολείο της γειτονιάς που εξυπηρετεί τα παιδιά των μονίμων κατοίκων της περιοχής,αλλά ένα υπερτοπικό σχολείο που εξυπηρετεί γονείς εργαζόμενους σε παρακείμενες εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες,καθώς και μαθητές που φοιτούσαν στα Πειραματικά Δημοτικά του Μαρασλειου και τα οποία μετά την διακοπή της διασύνδεσης με το το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών,προωθήθηκαν στο 26ο Γυμνάσιο.

Πως προωθήθηκαν;

Με όποιο πρόσφορο τρόπο.

Είτε ενοικιάζοντας οικία για μικρο χρονικό διάστημα πλησίον του σχολείου, είτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση εργασίας τους.

Η πλειοψηφία των μαθητών μεταφέρεται με τα ΜΜΜ,γιατί κατοικούν στην Κυψέλη,στο Σταθμό Λαρίσης, στο Νέο Κόσμο,στα Πετράλωνα,στη Καλλιθέα,στους Αμπελόκηπους,στο Γουδί.

Προς απόδειξη του παραπάνω αναφέρουμε πως από το Σεπτέμβριο επαναλειτούργησε η γραμμή 022 του ΟΑΣΑ,Μαράσλειο-Γουδί,με σκοπό την εξυπηρέτηση των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του 26ου Γυμνασίου.

Ο χαρακτηρισμός του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό δεν διώχνει και δεν καταργεί το σχολείο,το αναβαθμίζει.

Η υπουργός παιδείας κ.Κεραμέως δεσμεύτηκε πως θα δημιουργήσει Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε κάθε περιοχή,αναβαθμίζοντας έτσι το δημόσιο σχολείο.

Ποιοι και για ποιους λόγους δεν επιθυμούν την αναβάθμιση του σχολείου μας;

Ποια συνδικαλιστικά όργανα προχωρούν σε διασπορά ψευδών ώστε να προσελκύσουν και να πείσουν τους γονείς των μαθητών που φοιτούν ήδη στο 26ο Γυμνασιο πως τα παιδιά τους θα διωχθούν από το σχολείο και οι καθηγητές θα χάσουν την οργανική τους θέση;

Κάποια από τα παιδιά μας φοίτησαν σε Πειραματικό δημοτικό,γνωρίζουμε πολύ καλά τα πλεονεκτήματα αυτών των σχολείων έναντι του συμβατικού Γυμνασίου που φοιτούν τώρα.

Είμαστε υπέρμαχοι της δημιουργίας πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε κάθε γειτονια,είμαστε υπέρμαχοι της αναβάθμισης των δημόσιων σχολείων.

Αντιστεκόμαστε σθεναρά στο σκοταδισμό που κάποιοι επιθυμούν να επιβάλουν.

Και δεν είμαστε μόνοι, μεγάλη μερίδα γονέων του 26ου Γυμνασίου,ασπάζεται τις ίδιες απόψεις”.

Εναντίον Σύλλογος Γονέων και Μαθητές

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων αλλά και το 15μελές των μαθητών διαφωνεί κάθετα με το να γίνει πειραματικό το σχολείο.

Αναλυτικά οι μαθητές αναφέρουν: Με την επιστροφή μας στο σχολείο μετά τις μέρες του χιονιά μάθαμε ότι θέλουν να μετατρέψουν το σχολείο μας σε Πειραματικό Σχολείο (Γυμνάσιο). Η απόφαση αυτή μας άφησε άναυδους, όμως δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο οπότε σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να δράσουμε άμεσα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει ήδη εισηγηθεί προς το υπουργείο Παιδείας για τη μετατροπή του σχολείου μας σε Πειραματικό Γυμνάσιο. Το σχέδιο της είναι να ακολουθήσει και η μετατροπή του 26ου Λυκείου σε Πειραματικό Λύκειο.

Ετσι, πρόσβαση στο σχολείο μας θα έχουν μόνο οι μαθητές που φοιτούν στο Πειραματικό Δημοτικό του Μαρασλείου. Ετσι, εμείς τα παιδιά της γειτονιάς χάνουμε την πρόσβαση στο σχολείο μας και θα πρέπει να αναζητήσουμε Γυμνάσιο-Λύκειο σε άλλες γειτονιές!

Με την εισήγηση αυτή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η γειτονιά μας απογυμνώνεται από δημόσια σχολεία! Το 26ο Γυμνάσιο ήταν το μοναδικό δημόσιο Γυμνάσιο που είχε απομείνει σε αυτή την περιοχή. Η γειτονιά μας δεν διαθέτει ούτε Δημοτικό Σχολείο, από τη στιγμή που το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που στεγαζόταν στο κτίριο του Μαρασλείου απομακρύνθηκε από τον χώρο του το 2015 και μετακόμισε σε άλλη γειτονιά.

Από την άλλη αν παραμείνει το 26ο Γυμνάσιο – Λύκειο δεν αποτρέπεται η φοίτηση των μαθητών των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων του Μαρασλείου σε αυτά. Αλλωστε αυτό γίνεται μέχρι και σήμερα.

Καλούμε την υπουργό Παιδείας να μην υπογράψει αυτή την πρόταση. Να βρεθεί στο πλευρό μας. Να δείξει κατανόηση και ενσυναίσθηση. Να σκεφτεί εμάς αλλά κυρίως τα μικρότερα παιδιά αυτής της γειτονιάς – για κάποιους είναι τα αδέρφια μας – που θα πρέπει κάθε πρωί να «μεταναστεύουν» σε άλλες γειτονιές. Να σκεφτεί τους εργαζόμενους γονείς μας που θα πρέπει καθημερινά να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους σε μακρινές γειτονιές.

Ζητάμε από την υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει στην υπογραφή της μετατροπής του σχολείου μας σε Πειραματικό. Να μην επιτρέψει το τελευταίο δημόσιο σχολείο της περιοχής μας να μετατραπεί σε Πειραματικό. Να μας καταλάβει και να μην μας στερήσει το σχολείο μας, έναν χώρο που μας έχει εξελίξει όχι μόνο ως μαθητές αλλά και ως ανθρώπους!

Η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων

https://www.news247.gr/download/3011//941000/goneis.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα