Η απάντηση του συλλόγου γονέων του 26ου γυμνασίου Αθηνών

Η απάντηση του συλλόγου γονέων του 26ου γυμνασίου Αθηνών
Μαθητές σε σχολείο εν μέσω πανδημίας EUROKINISSI

Ο σύλλογος γονέων του 26ου γυμνασίου απέστειλε επιστολή προς δημοσίευση στο NEWS 24/7.

Από το σύλλογο γονέων του 26ου γυμνασίου Αθηνών λάβαμε την ακόλουθη επιστολή σε απάντηση του άρθρου για το σχολείο που δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Σας αποστέλλουμε την παρούσα ως απάντηση στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Επιστολή γονέων 26ου γυμνασίου Αθηνών: Το Κολωνάκι δεν χάνει το σχολείο του» την 10.2.2022.

Δεν γνωρίζουμε την πηγή του άρθρου σας και ενώ σεβόμαστε απολύτως την αντίθετη άποψη, το άρθρο σας υπό τον ανωτέρο τίτλο και καθ’ όλο το περιεχόμενο του απλώς δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 26ου Γυμνασίου Αθηνών όχι μόνο δεν διαφωνεί αλλά συντάσσεται απόλυτα με τους διδάσκοντες και μαθητές του 26ου Γυμνασίου Αθηνών που αντιδρούν στην μετατροπή ενός δημόσιου σχολείου με εξαιρετικές επιδόσεις, σε πειραματικό, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους προερχόμενους από το γειτονικό πειραματικό δημοτικό σχολείο μαθητές.

Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν αποκλειστικά πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Επομένως στερείται από τους μαθητές της περιοχής το δικαίωμα πρόσβασης στην δημόσια εκπαίδευση, καθώς δεν υπάρχει στα όρια της εκπαιδευτικής κοινότητας άλλο αντίστοιχο Γυμνάσιο.

Η διαφωνία μας δεν συνιστά επομένως «συνδικαλιστική αντίδραση» αλλά αντανακλά την ειλικρινή αγωνία για τα παιδιά μας που θα στερηθούν το σχολείο τους, το οποίο έχει επιδείξει – παρά τις ελλείψεις -εξαιρετικές επιδόσεις σε ακαδημαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Προς τούτο σας καλούμε να επισκεφθείτε απλά την ιστοσελίδα του Σχολείου μας

26gym-athin.att.sch.gr και του Συλλόγου Γονέων 26goneis.com.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτουμε το ψήφισμα του Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 26ου Γυμνασίου Αθηνών και θα παρακαλούσαμε όπως το δημοσιεύσετε μαζί με το παρόν.

https://www.news247.gr/download/9271//821000/gonnnn.pdf

Επιπλέον, επισυνάπτουμε την απόφαση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, την απόφαση του 15μελούς του 26ου Γυμνασίου καθώς και την έκτακτη έκδοση της σχολικής εφημερίδας «Γραφομηχανή» για το θέμα”.

Η απάντηση του NEWS 24/7: Το μόνο που κάναμε την Πέμπτη ήταν να δημοσιεύσουμε την επιστολή γονιών που έφτασε στο e-mail μας. Ουδέποτε υιοθετήσαμε το περιεχόμενό της. Ως εκ τούτου η παραπάνω απάντηση δεν αποτελεί απάντηση σε άρθρο αλλά στην επιστολή που δημοσιεύσαμε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα