Η σημασία των τμημάτων ένταξης σε ένα ημερήσιο Γυμνάσιο

Η σημασία των τμημάτων ένταξης σε ένα ημερήσιο Γυμνάσιο
ALFAVITA.GR

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνάσιου Χαϊδαρίου μιλά για τα οφέλη των τμημάτων Ένταξης και τη συμβολή των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

«Είμαι Διευθύντρια στο 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου για τέταρτη σχολική χρονιά και 22 χρόνια στο ίδιο σχολείο. Άρα έχουν περάσει χρονιές πολλές μαθητών από το σχολείο μας. Τρία χρόνια πριν έγινε στο σχολείο μας τμήμα ένταξης, φιλολογικών και θετικών(Φυσικής και Μαθηματικών) μαθημάτων. Τον πρώτο χρόνο οι μαθητές, με μαθησιακές ή συναισθηματικές διαταραχές ή και τα δυο, το αντιμετώπισαν με ανησυχία γιατί ένιωθαν ότι θα είναι τα «χαζά» του σχολείου.

Όμως με τη βοήθεια των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής και του Συλλόγου Διδασκόντων φτάσαμε φέτος να έχουμε 40 μαθητές στα τμήματα ένταξης, σε σύνολο 162 μαθητών. Μέσα στα τμήματα αυτά, οι ειδικοί συνάδελφοι δίνουν απίστευτο αγώνα καθημερινό να μάθουν οι μαθητές καλύτερα, να ισορροπούν, να αντιλαμβάνονται καλύτερα και να ηρεμούν στις ανησυχίες τους.

ADVERTISING

Είναι γκρουπάκια μαθητών ή και ατομικά αν χρειαστεί. Τα αποτελέσματα είναι θαυμαστά, στους μαθητές και πηγαίνουν τώρα και μαθητές που δεν έχουν καλές επιδόσεις μαθητικές για να μάθουν έναν τρόπο να διαβάζουν καλύτερα. Οι συνάδελφοι αυτοί είναι σε συνεργασία με τους γονείς και άλλους φορείς, αν χρειαστεί και ταυτόχρονα ενημερώνουν και το σύλλογο Διδασκόντων και μένα.

Δεν ξέρω πως θα τα βγάζαμε ομαλά όλα τα περιστατικά χωρίς τα τμήματα Ένταξης και τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής. Τα προβλήματα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, τώρα φαίνονται στα παιδιά μας. Πρέπει σε όλα τα σχολεία να δώσουμε οι Διευθυντές τη δυνατότητα, σε όσους μαθητές χρειάζονται, να πάνε καλύτερα και στα μαθήματα και στον έλεγχο των συναισθημάτων τους.

Πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία τέτοια τμήματα, που να δουλεύουν και με στήριξη από το σχολείο. Είναι θεσμός που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας μόνο για την σωστή εξέλιξή τους.

Από πλευράς μου, είμαι ευγνώμων για το έργο των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής και θέλω να το το διαδώσω παντού.

ΙΔΡΥΣΤΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Με σεβασμό σε όλους

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου

Μιχαλακοπούλου Αλεξάνδρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Πότε το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία: 10 σημάδια μέσα στην τάξη
Οι αγχωτικοί γονείς μεγαλώνουν φοβισμένα παιδιά
Η μαμά μου – Μέχρι που μια μέρα, ξαφνικά, άλλαξε. Μια πολύ όμορφη ιστορία
Πηγή: 

Alfavita.gr

SHARE:

24Media Network