Μέχρι το τέλος του έτους οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις του 2013

Μέχρι το τέλος του έτους οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις του 2013

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών που περιλαμβάνει νομοσχέδιο. Αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, για τις μεταθέσεις του 2013 οι ενδιαφερόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. 

Όσον αφορά την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών το υπουργείο Παιδείας βάζει ''φρένο'' τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο, καθώς όπως έγινε γνωστό το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι έτοιμο ως τις 10 Μαρτίου του 2013, όπως αναφέρει το Έθνος.

Διάταξη που προβλέπει ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέγονται ως σχολικοί σύμβουλοι αναφέρει ότι αυτές τις θέσεις μπορούν να διεκδικούν εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με βαθμό Γ', τουλάχιστον δωδεκαετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή στην Δευτεροβάθμια δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί τουλάχιστον δέκα χρόνια, από τα οποία τουλάχιστον τα πέντε σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας.

SHARE: