Νέο κρούσμα λιποθυμίας μαθητή από ασιτία

Νέο κρούσμα λιποθυμίας μαθητή από ασιτία
-ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.(EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου στην Κρήτη, από το νέο κρούσμα λιποθυμίας 13χρονου μαθητή Γυμνασίου από ασιτία. "Τριάντα ένα χρόνια εκπαιδευτικός, δεν έχω δει ανάλογες περιπτώσεις", λέει η διευθύντρια του σχολείου

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν ο 13χρονος μαθητής δεν αισθανόταν καλά, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει στο χώρο του Γυμνασίου όπου φοιτεί στην Α’ Γυμνασίου, σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η διευθύντρια του σχολείου δήλωσε στην εφημερίδα “Πατρίς”, ότι μόλις αντελήφθη ότι ο 13χρονος είχε χάσει το χρώμα του, κάλεσε τη μητέρα του.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος όμως, ο μαθητής λιποθύμησε,  με αποτέλεσμα η διευθύντρια να καλέσει τη γυμνάστρια του σχολείου για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Όταν έφτασε η μητέρα του στο σχολείο, ενημέρωσε τους καθηγητές, ότι το παιδί είχε  να φάει δύο ημέρες.

Πρόκειται για μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων πηγαίνει στο Δημοτικό, το παιδί που λιποθύμησε στην Α’ Γυμνασίου, ενώ τα άλλα δύο παιδιά, φοιτούν το ένα στη Β’ Γυμνασίου και το στη Γ’ Λυκείου.

Οι γονείς είναι χωρισμένοι και η μητέρα προσπαθεί να αντεπεξέλθει μόνη της στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ.

Η μητέρα κατάγεται από τη Μακεδονία, ενώ ο σύζυγός της, Κρητικός, έχει εγκαταλείψει την οικογένειά του και η μόνη της βοήθεια είναι τα χρήματα που στέλνει η γιαγιά των παιδιών από τη Μακεδονία.

“Είμαι 31 χρόνια καθηγήτρια και δεν έχω συναντήσει ανάλογες περιπτώσεις”, σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ανακοίνωσή τον Οκτώβριο, ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έκανε λόγο για κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών, που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύτηκαν, να προωθήσουν, με όσα μέσα διαθέτουν, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα “πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής”.

Το υπουργείο προχώρησε σε άμεση διάψευση των καταγγελιών του Συλλόγου, σημειώνοντας πως δεν έχει γίνει καμία αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών σχετικά με κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε, ότι σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.

“Κάποιοι επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και  βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία” ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας:

“Τώρα κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα