ΟΙΕΛΕ: Κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια – Παραμένει ανοιχτό

ΟΙΕΛΕ: Κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστια – Παραμένει ανοιχτό
Απολύμανση σε σχολείο Eurokinissi

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας κατήγγειλε ότι ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας, συνεχίζει να λειτουργεί παρά το ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Σε πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της βρέθηκαν δύο κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας στα βόρεια προάστια, το οποίο συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο βάσει των κανόνων ασφαλείας θα έπρεπε να κλείσει μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρει:

“Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της Ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορονοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η  ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα “δωρεάν τεστ κορονοϊού για τους εκπαιδευτικούς”  έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα