ΟΛΜΕ: Πάει σε μετωπική σύγκρουση με την Κεραμέως

ΟΛΜΕ: Πάει σε μετωπική σύγκρουση με την Κεραμέως
Αθήνα Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Eurokinissi

Η ΟΛΜΕ θα μποϊκοτάρει τις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων αποσύροντες όλες τις υποψηφιότητες.

Επιχείρηση μποϊκοτάζ της διαδικασίας των εκλογών για τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια θα κάνει η ΟΛΜΕ.

Μετά από το διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής και η μαζική αποχή από την ψηφοφορία.

Η απόφαση πάρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Υπουργός Νίκη Κεραμέως επιμένει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία παρά το γεγονός ότι το σύστημα, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, είναι διάτρητο και ουσιαστικά είναι σε θέση να “υποκλέψει” ευαίσθητα δεδομένα των συμμετοχόντων.

Αναλυτικά

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά και την έκδοση της υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΚΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής, των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές. Για το λόγο αυτόν, καλούμε τους εκπροσώπους των παρατάξεων να καταθέσουν στην γραμματεία της ΟΛΜΕ τη δήλωση απόσυρσης των συνδυασμών τους και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν συντεταγμένα και ταυτόχρονα μέσω της ΟΛΜΕ στο ΥΠΑΙΘ και την ΠΔΕ Αττικής.

Να προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου, με κάλεσμα συμμετοχής στη ΔΟΕ.

Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.

Να καλέσει τις ΕΛΜΕ:

Να οργανώσουν με την ίδια διαδικασία, που θα ακολουθήσει η ΟΛΜΕ, την συντεταγμένη και ταυτόχρονη απόσυρση των ψηφοδελτίων όσων παρατάξεων συμφωνούν για τα ΠΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΔΕ.

Σε περίπτωση διενέργειας εκλογών να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή.

Να δημοσιοποιήσουν ανακοινώσεις με την απόφαση τους σχετικά με την

απόσυρση υποψηφιοτήτων και την αποχή από τις εκλογές.

Να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

Να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Να καλέσουν, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των συναδέλφων και επικύρωση των αποφάσεων.

Να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα