Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας
Εικόνα από προηγούμενο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Eurokinissi

Το "παρών" στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης (10/2) θα δώσουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που κήρυξαν στάσεις εργασίας.

Στάσεις εργασία κήρυξαν για την Τετάρτη (10/2) ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προκειμένου τα μέλη της να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ίδια ημέρα.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 13:00 στα Προπύλαια, με την εκπαιδευτική κοινότητα να αντιδρά “στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις” που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Η ΔΟΕ κήρυξε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου, ενώ και η ΟΛΜΕ εξήγγειλε διευκολυντική στάση από 11:00 έως 14:00.

Αιτήματά τους είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απόσυρση του Ν. 4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση. Ζητούν δε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η κυβέρνηση, «συνεχίζοντας την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών (τη στιγμή που κάθε εβδομάδα, από τη στιγμή που άνοιξε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε εκθετικό αριθμό κλεισίματος σχολείων και τμημάτων από κρούσματα), αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά εργαλειοποιεί την πανδημία, επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Η Διαδασκαλική Ομοσπονδία θεωρεί πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η 10η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους. Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω» τονίζει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Η ΟΛΜΕ αναφέρει πως «χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει  ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου. Όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα