Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα των ΕΠΑΛ στην Έκθεση

Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα των ΕΠΑΛ στην Έκθεση

Δείτε τα κείμενα στη Νεοελληνική Γλώσσα, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι ΕΠΑΛ, τόσο με το παλιό, όσο και με το νέο σύστημα εξετάσεων

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη τις Πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α’ του παλιού συστήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίας επίσημες ανακοινώσεις, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται να δημοσιευθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Σημειώνεται ότι περίπου 104. 000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, διεκδικώντας 69.985 προσφερόμενες θέσεις στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι εισακτέοι στα ΤΕΙ είναι αυξημένοι κατά 2.000 άτομα, ενώ στα πανεπιστήμια η μείωση αφορά σε 345 άτομα. Συνολικά, οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αυξάνονται κατά 1.655, δηλαδή σε ποσοστό 2,42% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα (εξέταση σε  έξι μαθήματα) είναι 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2.457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ. Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Το NEWS 247 σας παρουσιάζει τα θέματα, στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα